Magyarország

2008.03.12. 10:08

Rendőrre támadt a menekülő csempész Kisaron

<p>Kisar - Kedden este a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bevetési Osztálya Mánd község közelében tartott közúti ellenőrzést, amikor egy nagy sebességgel közeledő ukrán rendszámú gépkocsira lettek figyelmesek.</p>

A jármű nem állt meg az egyenruhások jelzésére, hanem nagy sebességgel tovább hajtott. A rendőrök több településen át követték a menekülőt, és a közben értesített kollégák segítségével Kisar községben tartóztatták fel.

A sofőr kiugrott a még mozgó kocsiból és futva menekült tovább. A még guruló kocsit az egyik rendőr állította meg, aki beugrott és behúzta a kéziféket. A többi egyenruhás a férfi után rohant, aki egyik üldözőjét megütötte, mire a többiek a földre vitték és megbilincselték.

A megütött rendőr könnyű sérülést szenvedett. Az elfogott férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt kezdeményeztek eljárást. A gyanúsított magyar állampolgár, egy 30 éves nyírturai lakos.

Az általa vezetett ukrán rendszámú gépkocsiban a rendőrök 10.000 doboz csempészcigarettát találtak, aminek az értéke meghaladja a hatmillió forintot, így értesítették a vámnyomozókat.

Időközben a tiszabecsi határ közelében megtalálták a férfi nevén lévő autót is, melyből szintén hasonló értékű ukrán zárjegyes dohányáru került elő. Ez ügyben is a Vám és Pénzügyőrség Nyomozóhivatala folytatja az eljárást - tudtuk meg Fülöp Gergely rendőr főhadnagytól.

Kapcsolódó cikkek:

A szántóföldön is üldözték a csempészt!
Fény derült a nagy sietség okára is, hiszen a hátrahagyott autóban közel 10.000 doboz ukrán zárjegyes cigaretta volt 5 millió forintot meghaladó értékben.

Körözött bűnözők fekete napja
Több ezer személyt igazoltattak a rendőrök, és 24 olyan személy csuklóján kattant a bilincs, akik ellen elfogatóparancs volt érvényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!