Magyarország

2008.03.28. 06:29

Olcsóbb áramot kap Gyurcsány Ferenc cége - az MVM szerint szabályos a szerződés

<p>Több cég a piacinál olcsóbb áramárat tudott kialkudni a Magyar Villamos Művektől (MVM), köztük - az Index internetes lap információi szerint - a Motim Rt., amely Gyurcsány Ferenc cégcsoportjába tartozik.</p>

A miniszterelnök csütörtökön nem nyilatkozott ezzel kapcsolatban az RTL Klub Híradójának. A Magyar Villamos Művek szerint az ide kapcsolódó szerződések szabályosak, a vállalatok az olcsóbb, úgynevezett éjszakai áramot használják, és kockázatot is vállalnak.

Az Index hírportál információi szerint a kormányfő cégcsoportjának egyik tagja, a Motim Rt., több másik nagy ipari céggel együtt abban állapodott meg a kizárólag állami tulajdonú Magyar Villamos Művek Rt.-vel, hogy a 16 ezer 600 forintos piaci ár helyett 15 ezer 600 forintért vásárolhatnak egymegawatt áramot. Az erről szóló szerződés megkötése előtt a cégek - az internetes lap szerint - a Miniszterelnöki Hivatallal is egyeztettek. 

Az MVM szerint ezek a cégek azért kapják jutányosabb áron az energiát, mert az olcsóbb éjszakai áramot is használják, és vállalták azt a kockázatot is, hogy ideiglenesen leállnak a termeléssel, ha a szolgáltatók csak így tudják biztosítani az ország áramellátását.

Kormányszóvivői iroda: a miniszterelnök távol tartja magát cége konkrét ügyeitől
 "A miniszterelnök nem avatkozott és nem is avatkozik be soha cégei konkrét ügyeibe. Ennek ellenkezőjét állítani hazugság. A miniszterelnök kényesen ügyel arra, hogy ezektől az ügyektől távol tartsa magát. Az ugyanis befolyással való üzérkedés lenne. Ennek ellenkezőjét állítani rágalmazás. A kormányfő felhatalmazta jogászait, hogy vizsgálják meg, milyen jogi lépéseket lehet tenni az ilyen állításokkal szemben" - ezt reagálta a kormányszóvivő közleményben arra a sajtóhírre, amely szerint a Gyurcsány Ferenc cégcsoportjába tartozó Motim Rt. több céggel együtt a piacinál olcsóbb áramárat tudott kialkudni a Magyar Villamos Művektől (MVM).

További cikkek:

Ezek is érdekelhetik