Magyarország

2008.03.28. 17:58

Újabb gárdistákat avatnak - tömegével érkeznek a fővárosba

<p>Várhatóan mintegy másfélszeresére nő szombaton a Magyar Gárda Békés megyei Bajcsy-Zsilinszky Endre zászlóaljának létszáma.</p>

"Huszonhárom jelölt, köztük egy hölgy indul Békésből az avatásra, de a szimpatizánsokkal és családtagokkal együtt két busznyian vágunk neki az útnak. Az avatás szombaton, a fővárosi Hősök terén lesz, előtte azonban Szentendrén gyűlünk össze. Itt gyakorlás, eligazítás és a ruházat pontosítása szerepel a napirenden" - tájékoztatott a Jani András.

A szervezet megyei szóvivője elmondta: "térségünkből inkább a nagyobb városok adják a jelölteket, a legtöbben Orosházáról kerültek a jelöltek közé." Jani András szerint mindez annak köszönhető, hogy ezen a településen "különösen rosszul nyúltak a gárdakérdéshez".

A szóvivő arról is beszámolt, hogy minden megyéből 20-30 ember érkezik az avatásra, kivéve Borsod-Abaúj-Zemplént. Innen ugyanis 120 jelentkező szeretne a Magyar Gárda tagjává válni.

Forrás: Stop

  • Magyar Gárda koszorúzott
  • Csendes demonstrációval a Gárda ellen
  • Megkezdődött a Magyar Gárda feloszlatása miatti per
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!