Magyarország

2008.03.21. 06:15

Ideges ökölrázás helyett

<p>Emlékszem, mindig azon versenyeztünk az osztálytársaimmal, hogy kit locsolnak meg a legtöbben. Egész nap húztuk a strigulákat, s a rekordot százhússzal állította be a győztes, de a többiek se sokkal maradtak le mögötte.<br /><strong>Száraz Ancsa jegyzete<strong></strong></strong></p>

Akkor még éltek a húsvéti hagyományok, a fiúk nem tartották cikinek a locsolkodást, a lányok pedig nem tartották cikinek a tojásfestést.

Húsvét hétfőn ma már csak elvétve találkozunk az utcákon locsolkodni indulókkal, s nemcsak a városokban, de a falvakban is eltűnőben van ez a szokás. Sokan már pénteken elindulnak, s az újabban rendkívül népszerű wellness szállodák egyikében töltik a hosszú hét végét, mások pedig hétfőn reggel indulnak útra. Hogy azután órákat töltsenek az autójukban ülve, bosszankodva a dugók és az óriási forgalom miatt, így rontva el az egész család kellemesnek induló ünnepét.

A legtöbb utazónak még így is megéri: nem kell otthon sütni, főzni, el lehet szabadulni a városból, fel lehet töltődni friss levegővel, napsütéssel, élményekkel. De aki nem akarja az egész hétfőt idegesen öklét rázva, tülkölve, az autó fogságában tölteni, az induljon el nagyon korán, vagy menjen inkább busszal, vonattal. Hamarabb odaér, ér még csak agyvérzést sem kap az ünnep tiszteletére.

Olvassa a szerző blogját is, a szancsá-t!

Kapcsolódó cikkek:

Ez a húsvét már foglalt!
Az elmúlt években és idén is azt tapasztaljuk, hogy sok ünneplő utazik el húsvétkor, nagy részük már jó előre lefoglalja utazását – mondja Asztalosné Éva, az egyik nyíregyházi utazási iroda utazás-és programszervezője. Olvasók mondták:

Az állatoknak rémálom a húsvét?
A húsvét az ünnepet jelképező csibék, nyuszik, bárányok számára gyakran válik rémálommá.

22 milliárdot költöttünk édességre tavaly
Több mint 22 milliárd forintért adtak el tavaly húsvétkor különféle édességeket országszerte a gyártók és az üzletek. Ez azt jelenti, hogy nagyjából 900 tonnányi csokit és ajándékcsomagot vásároltak az emberek az ünnepek előtt. Ez az adat némileg elmarad a tavalyelőtti eladási statisztikáktól - derül ki az ACNielsen Piackutató Kft. adataiból.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!