Magyarország

2008.03.10. 11:28

Gáz ha túlszámláz a Tigáz Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Ki dönti el, hogy az a joul - fűtőérték - valóban annyi-e, hisz a napi tapasztalat után bátran mondhatom, hogy fűtőértéke jóval kevesebb, mint sok évvel ezelőtt volt, az akkor még jóval olcsóbb gáznak.</p>

Szombaton megjelent Baráth Tibor levele, melyhez szeretnék hozzászólni - írta vitázónk a nyíregyházi Takács Eszter.

Ön ezzel a többletszámlázással még csak most szembesült, mi ezen már túl vagyunk. Valószínű a többi fogyasztó számláján is fel van ilyen pluszfogyasztás tüntetve, de vagy nem vették még észre eddig, vagy nem írtak, nem kérdeztek róla - írta Takács Eszter. - Két hónapja 530 köbméter tényleges fogyasztásunk volt, és erre a TIGAZ  rátett 11 köbméter korrekciót. A telefonos ügyfélszolgálaton kérdésünkre azt mondták, hogy ez a 11 köbméter nyomáskorrekció, vagyis nem készenléti díj, mint azt Önnek mondták. Bár mindegy minek nevezzük!

Amúgy sem valós a készenléti díj, mert az a számlában most is szerepel külön tételként, vagyis alapdíjként. A férjem ekkor kifogásolta a hiteles mérőóra felszerelését, mivel nem az óra állás szerint fizetünk- mint kiderült. Válasz erre az volt, hogy a korrekciós mennyiség felszámolására törvény adta joguk van. Ha nem hisszük el, nézzük meg a rendeletet. Akkor minek is a mérőóra?!

Amúgy is érthetetlen számunkra, hogy köbméterben mérik, és joule-ban fizetünk.

Ez még érthetetlenebbé, átláthatatlanabbá teszi a számlát. Ki dönti el, hogy az a joul - fűtőérték- valóban annyi-e, hisz a napi tapasztalat után bátran mondhatom, hogy fűtőértéke jóval kevesebb, mint sok évvel ezelőtt volt, az akkor még jóval olcsóbb gáznak. Tehát ne csodálkozzon azon, hogy gázszámlája olyan magas, hisz a megszokott hőfok tartására jóval tovább jár a kazán, mint a korábbi években. Mi minden évben fűtésszezon kezdetén a TIGAZ javaslatára (korábbi reklamációnk miatt!) szakemberrel felülvizsgáltatjuk a gázkazánunkat, és konyhai tűzhelyünket. Lakásunkban 20 fok van, szénnel is fűtünk, számlánk így is 35-40 ezer forint havonta. Most hogy is van ez akkor??

Lassan fő az ebéd is

Ha már foglalkozunk a témával, jó lenne, ha elmondanák a szakértők, hogy mit is jelent ez korrekció, ill. mi az alapja. Egy a biztos, nem annyit fizetünk, mint amennyit fogyasztunk. Aztán sok kicsi sokra megy, főleg országos és éves szinten. Azt hiszem, nem vagyok egyedül, aki észrevette azt, hogy a vasárnapi ebéd főzéséhez több idő kell, mint úgy általában. Mivel hét közben is itthon vagyok, elmondhatom, akkor sem sokkal jobb a helyzet.

Egyúttal kérném szépen az illetékeseket, legyenek szívesek tenni valamit, hogy végre ne legyen ilyen gázos ez a gáz! Aztán miért olyan kiszolgáltatott a fogyasztó, hogy el kell fogadnunk azt, hogy ez így jó és mi csak fizessünk! Nem, nem jó, egyáltalán nem jó ez így.

Kapcsolódó cikkek:

Mit takar a plusz 11 köbméter gáz?
Tényleg minden gázfogyasztó 11 köbméteres készenléti díjat fizet? Ugyanis a hölgy azt mondta, hogy ezt minden gázfogyasztónak felszámolják.

A gáz és távhő 2008. évi szociális támogatása
Tavasszal több mint 120 ezer gázár- és távhő szociális támogatási kérelem érkezett megyénkből a Magyar Államkincstár területi igazgatóságához.

Van-e gáz a távhővel?
A távhőről való leválással kapcsolatos rendelet megérne egy alkotmányossági kontrollt. Nosza! Lássuk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!