Magyarország

2008.02.23. 11:22

Más nevében akart valaki szavazatokat vásárolni

<p>Feljelentést tett a rendőrségen Veres János pénzügyminiszter választási kampányfőnöke, Tóth Viktor, mert Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a nevében akart valaki szavazatokat vásárolni a március 9-i népszavazásra.</p>

17. 55 : A HírTv jelentkezett: riporterük telefonált szavazatokért

A HírTV munkatársa telefonált pénteken kisebbségi politikusoknak Veres János pénzügyminiszter választási kampányfőnöke nevében - a csatorna szombaton a rendőrséget is értesítette erről. A televízió az internetes oldalán is elismeri a történteket, amit oknyomozó riport készítésével indokol.


A rendőrség népszavazás rendje elleni bűncselekmény miatt indított eljárást.
Tóth Viktor, Veres János szavazási kampányfőnöke, a nyírbátori MSZP szervezet elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy pénteken négy környékbeli település négy politikusa jelezte, hogy valaki az ő - vagyis Tóth Viktor - nevében hívta őket telefonon és olyan értelmű kijelentéseket tett, hogy szavazatokat vásárolna a népszavazásra.

Fülöp Gergely, a megyei rendőrség szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a politikus pénteki bejelentése óta népszavazás rendje elleni bűncselekmény miatt nyomoznak. Ha ezért ítélnek el valakit, akár három év börtönt is lehet kapni - mondta Fülöp Gergely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!