Magyarország

2007.12.14. 11:28

Részleges szesztilalom Erzsébetvárosban

<p>Részleges szesztilalmat vezet be Erzsébetváros - erről határozott pénteken a kerület képviselőtestülete.</p>

A döntés értelmében április és október között tilos lesz szeszesitalt árusítani este 11 és reggel 6 óra között a vegyesboltokban.

Az a tulajdonos, aki megszegi a szabályt akár 50 ezer forintos bírságra is számíthat. A rendeletet a lakók kérésére hozták, sok volt ugyanis a panasz az utcán iszogató, gyakran hangoskodó társaságokra.

Devosa Gábor a fővárosi VII. kerület alpolgármestere a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a döntés nem olyan szigorú, mint például a szomszédos VI. kerületben, ahol egész évben tilos éjszaka alkoholt árulni. Azért csak április és október között nem lehet szeszt árulni, mert általában a nyári időszakban gyakori az utcai italozás.

A szabályozás csak a boltokra vonatkozik, vagyis az éttermekben, kocsmákban továbbra is lehet büntetlenül alkoholt felszolgálni. este 11-től reggel 6-ig tart majd a szesztilalom. Az önkormányzat a tilalom idején szúrópróbaszerűen ellenőrzi majd az üzleteket.

Ott ahol este 11 és reggel 6 óra között mégi eladnak akár egy üveg sört is, pénzbírságot szabnak ki az ellenőrök - mondta az alpolgármester. Ennek összege akár az 50 ezer forintot is elérhet.

Budapesten már több kerületben, így például a szomszédos Terézvárosban is megtiltották az alkohol árusítását éjszaka.

Az alpolgármester szerint tapasztalatok azt mutatják a szigor bevált, kevesebb a randalírozó az utcákon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!