Magyarország

2007.12.14. 13:23

Pisztolyos behatolót ártalmatlanított a határőr

<p>Gyüre - Kedden este nyolc óra körül egy gyürei férfi kertkapujának hangjára felfigyelve kinézett, és azt látta, hogy három alak (egyikük egy kardszerű tárggyal a kezében) megy be udvarára...</p>

2007.12.14.

A gyanúsítottat a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság jogerősen, gyorsított eljárásban hat hónap börtönbüntetésre ítélte a gyanúsítottat: az ítélet jogerős.

Az nem derült ki, mit akart az elkövető a lakásban...

2007.12.12.

Kiment, de már csak az egyik idegent találta ott, aki egy pisztolyt tartva indult felé.

Az illetéktelen személy azzal nem számolt, hogy a házigazda hivatásos határőr, aki nem ijedt meg a fegyver látványára. Legyűrte a támadót, és a közben értesített rendőrök érkezéséig a helyszínen tartotta.

A pisztolyról kiderült, hogy gáz-riasztó fegyver. A behatolót, egy 42 éves aranyosapáti férfit a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság csoportosan, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés miatt őrizetbe vette, és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

A gyanúsított nem tett vallomást, így nem tudni, mit kerestek a háznál. A még ismeretlen társai után is tovább folyik a nyomozás. Arra vonatkozó adat nem merült fel, hogy a bűncselekmény összefüggésben állna a sértett foglalkozásával.

- Fullajtár András -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!