Magyarország

2007.12.20. 19:38

Éhenhalt egy csecsemő Piricsén

<p>A Nyírbátori Rendőrkapitányság még november 5-én indított közigazgatási eljárást egy 1 éves piricsei kisbaba halálának ügyében. Az előzetes szakvélemény szerint a csöppség éhenhalt!</p>

Az ügyben elrendelt hatósági boncolás előzetes orvosi véleménye szerint a gyermek halálának bekövetkezéséhez alultápláltsága vezetett.

Erre való tekintettel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr- főkapitányság Bűnügyi osztálya emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást.

A haláleset körülményeinek teljes körű feltárásához további szakértői vizsgálatok elvégzése szükséges, mely az eljárás további feladatát képezi. A rendőrség a nyomozás során a szülők felelősségét is vizsgálja.  

A kisgyerekhez még novemberben hívták ki az ügyeletes orvost a szülők, de ő már csak lesoványodott kisfiú halálát tudta megállapítani. A szülők 6 gyereket neveltek egy egy szobás házban. Azóta mind nevelőotthonba került.

A kisfiúhoz kiérkező orvos úgy emlékszik: a gyereknek minden bordáját külön meg lehetett számolni. A hasürege egy nagy tátongó üreg volt. Amikor az ügyelettel megérkeztek az orvos már csak azt tudta megállapítani, hogy a gyerek halott. Szerint a gyerek halálát kóros lesoványodás, illetve kiszáradás okozta.

Az egy éves kisfiú az átlagos 10 kiló helyett alig volt több 3 kilónál. A mostanra elkészült rendőrségi jelentés szerint is éhen halt a gyerek.

A településen többen állítják a gyerekeknek gyakran csak cukros víz jutott táplálékul, a szülők elitták a segélyeket. A családban 6 gyereket neveltek. Egyikük korábban saját kérésére inkább egy gyermekotthonba költözött. A kisbaba halála után a gyámügyi hatóság már mindegyik gyerekét elvette a szülőknek. A házaspár felelőségét még vizsgálják a rendőrök, gyanúsítottként egyelőre nem hallgatták ki őket.

Kapcsolódó cikkek:

- Fullajtár András, Független Hírügynökség - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!