Debrecen

2024.07.04. 15:21

Letették az esküt Európai Egyetemi Játékok résztvevői

Hazánk eddigi legnagyobb sporteseménye nyolc nap múlva kezdetét veszi. Az Európai Egyetemi Játékok a kontinens egyik legnagyobb rendezvénye.

Orosz Krisztofer

Edzők, sportolók közösen tették le az esküjüket

Forrás: Molnár Péter

– Remélem, mindenki emlékezni fog erre a fantasztikus eseményre. Az elmúlt fél esztendőben hatalmas munka jellemezte a felkészülést és a szervezést, de sikerült mindent rendben lebonyolítani – mondta Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja az Európai Egyetemi Játékok eskütételén a Debreceni Egyetemen szerdán. 

Európai Egyetemi Játékok, Bács Zoltán, Miskolc, Debrecen
Európai Egyetemi Játékok: Bács Zoltán is biztatta a sportolókat
Forrás: Molnár Péter

Európai Egyetemi Játékok: sokan látogatnak Debrecenbe 

Ahogy korábban írtuk, az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) megbízásából a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a Debreceni Egyetemmel, a Miskolci Egyetemmel, a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökséggel, valamint Debrecennel és Miskolccal közösen, júliusában rendezi meg a nagyszabású multisporteseményt. A városokban több éve folyik intenzív felkészülés a rendezvényre, hiszen 17 sportág közel 5000 résztvevőjét látják majd vendégül. A rendezvény rangját tehát csak emeli, mennyi sportolót látnak vendégül a megmérettetéseken. 

Fontosak az élmények 

Az eseményen Szilvássy Zoltán is jelen volt, aki a sportolókhoz szólva kiemelte, a csapatversenyek alatt hatalmas öröm szabadulhat fel a sportolókból. – Amikor azt mondják európai az nem minden esetben jó, de vannak példák amikor kifejezetten pozitív dolgot jelent. 

A fiatalokról beszélni mindig öröm, a fiatalság a legnagyobb értéke az embernek, hiszen az élményeket senki sem veheti el. 

A csapatversenyek alatt hatalmas öröm szabadul fel a sportolókból. Az egyik legjobb dolog a fiatalságukban az Európai Egyetemi Játékokban való részvétel. Sok sikert kívánok önöknek, hajrá, magyarok! – fogalmazott.

Hajrá, Debrecen! 

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja kiemelte, hazánk egyik legnagyobb eseményét rendezi Debrecen, amely hatalmas szervezést igényelt. – A Debreceni Egyetem történetének egyik legnagyobb eseménye előtt áll. Ha nézzük az Európa-bajnokságot, ezer főnél kevesebb a résztvevők száma. Az EEJ-ok esetében ez a szám 5 ezer fő. 

Még Magyarországon sem volt ekkora rendezvény, tavaly az Atlétikai Európa-bajnokság 2300 főt számlált. Szeretném, ha minden sikeres lenne, s olyan rendezvényre törekszünk, amely a külföldieknek is hatalmas örömöt és élményt ad. Bízom benne, hogy a becsületes felkészülést követően sikeresek lesznek a sportolóink, de az egyik legfontosabb a részvétel

– mondta. 

Az esemény végéhez közeledve bemutatták a rendezvény kabalafiguráját, a sportolók pedig elmondták esküjüket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában