EUG

2024.06.21. 19:27

Ismét egy lépéssel közelebb kerültünk az Európai Egyetemi Játékokhoz

Az ötezer résztvevőt felvonultató viadal megnyitójáig már csak három hét van. Gőzerővel zajlik a felkészülés Debrecenben és Miskolcon is.

Haon.hu

Újabb szervezőbizottsági egyeztetésekkel és az önkéntesek „kick-off” programjával folytatódott a felkészülés Debrecenben a július 12-én kezdődő Európai Egyetemi Játékokra – számolt be róla az unideb.hu.

Ismét fontos részletekről egyeztetett az Európai Egyetemi Játékok szervezőstábja
Ismét fontos részletekről egyeztetett az Európai Egyetemi Játékok szervezőstábja
Forrás: unideb.hu

A két házigazda város, Debrecen és Miskolc összesen 17 sportágban ad otthont az EUG 2024-nek, amelyen európai felsőoktatásban résztvevő hallgatók intézményeiket képviselve versengenek több mint két héten át. A kontinens 36 országának 430 egyeteme képviselteti magát a megmérettetésen.

Az előkészületek jegyében szerdán szervezőbizottsági ülést tartottak Debrecenben, amelyen a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS), a Sport-Events, a Sport-Önként és a házigazda Debreceni Egyetem területi felelősei egyeztettek.

Balogh László, a debreceni szervezőbizottság vezetője, a DE Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatója úgy fogalmazott: ez volt a verseny előtti utolsó „edzésük” így közösen.

Balogh László, a debreceni szervezőbizottság vezetője, a DE Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatója
Balogh László, a debreceni szervezőbizottság vezetője, a DE Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatója
Forrás: unideb.hu

Nagyon fontos, hasznos, konstruktív és megnyugtató volt a megbeszélés. Minden debreceni eseményhez kapcsolódó feladatot áttekintettünk, s az egyetem különböző egységei mellett minden fontos résztvevő itt volt. Az utolsó simításokat végezzük most és nagyon jó volt látni, hogy mindenki profi, motivált és pontosan tudja, mi a feladata

– adott hangot örömének Balogh László.

A hét másik fontos eseményeként csütörtökön megtartották az Európai Egyetemi Játékok 2024 önkéntes programjának „kick-off” rendezvényét. Ennek célja az volt, hogy az önkéntesek egy átfogó képet kapjanak az eseményről, valamint részletesebben is megismerkedhessenek az egyes funkcionális területekkel, illetve az azokért felelős helyi koordinátorokkal is.

Az ötezer résztvevőt felvonultató viadal megnyitójáig már csak három hét van
Az ötezer résztvevőt felvonultató viadal megnyitójáig már csak három hét van
Forrás: unideb.hu

A jelenlévő önkénteseket Trinyik Flóra, az EUG debreceni önkéntesprogramjának vezető koordinátora, illetve Varga Kata, a szervezőbizottság debreceni projektvezetője is köszöntötte. 

– 450 önkéntessel fogunk együtt dolgozni a játékok ideje alatt, nélkülük nem lehetne megrendezni egy ilyen eseményt. Ők fognak találkozni először a résztvevőkkel, a vendégekkel, a hivatalos személyekkel, a játékvezetőkkel és ők informálják majd őket fontos tudnivalókról is – jelezte Varga Kata.

A szakember köszönetét fejezte ki az önkénteseknek, akik véleménye szerint nagyon sokat hozzá tudnak tenni a játékok sikeres megrendezéséhez, egyben reményének adott hangot, hogy minél jobban belelátnak majd a szervezésbe, minél több tapasztalatot és új kapcsolatokat szereznek az EUG-n.

Az Európai Egyetemi Játékok hivatalos megnyitója július 12-én lesz Miskolcon, ám a versenyek Debrecenben a futsal csoportmeccsekkel már július 10-én elkezdődnek – olvasható a közleményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában