Kézilabda

2024.06.06. 14:49

DVSC Schaeffler: ezek a csapatok pályáznak még a BL-re

A debreceni klub joggal bízhat a BL-indulásban. A DVSC Schaeffler remekül szerepelt az előző kiírásban.

Haon.hu

Szabó Nina ismét a DVSC Schaeffler csapatát segíthetné a BL-ben

Forrás: Napló-archív

Az EHF ma délben tette közzé hivatalos honlapján a Bajnokok Ligája következő kiírására a DVSC Schaeffler mellett pályázó csapatok listáját. A közlemény szerint kilenc együttesnek garantált helye van a mezőnyben, ezek a következők: Team Esbjerg (dán), Nykøbing Falster Håndboldklub (dán), Metz Handball (francia), HB Ludwigsburg (korábban SG BBM Bietigheim, német), FTC-Rail Cargo Hungária, Buducnost Bemax (montenegrói), Vipers Kristiansand (norvég), CSM Bucuresti (román), Krim Mercator Ljubljana (szlovén) – írta a klub honlapja. 

DVSC Schaeffler, Kézilabda, BL, Debrecen
DVSC Schaeffler: Vajon újra BL-meccseket rendezhetnek  a Hódosban? 
Forrás: Napló-archív

Erős csapatok is bizakodnak a DVSC Schaeffler mellett 

A fennmaradó hét csoportkörös helyre 10 csapat pályázott. Ezek az alábbiak: HC Podravka Vegeta (horvát), Odense Håndbold (dán), Brest Bretagne Handball (francia), BV Borussia Dortmund (német), Győri Audi ETO KC, DVSC Schaeffler, Storhamar Handball Elite (norvég), Sola HK (norvég), CS Rapid Bucuresti (román), CS Gloria 2018 BN (román). Az elmúlt évek gyakorlatát figyelembe véve nehéz elképzelni, hogy utóbbi csapatok közül ne lenne ott a mezőnyben a Brest, a Rapid Bukarest, az Odense (harmadik dánként) illetve a Bajnokok Ligája győztes Győr és az Európa Ligát megnyerő Storhamar. Ha ebből indulunk ki, öt csapat, a DVSC SCHAEFFLER, a Podravka, a Dortmund, a Sola és a CS Gloria pályázik a fennmaradó két hely egyikére, a Debrecen kézicsapatának pedig jó esélye van a BL-indulásra.

A kérelmeket első körben június 19-én, szerdán értékelik, a végleges döntést pedig június 21-én, pénteken hozza meg az EHF Végrehajtó Bizottsága. A csoportkör sorsolását június 27-én tartják, Bécsben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában