Minifoci

2024.05.29. 17:21

Trencsényi János keretet hirdetett: ebben az összetételben utazhat a magyar válogatott az Eb-re

Nemzeti együttesünk a lengyelekkel, a törökökkel és a románokkal mérkőzik meg a kontinensviadal csoportkörében. A szövetségi kapitány szerint egy rendkívül izgalmas Európa-bajnokság várható.

Haon.hu

Kiderült, kik lesznek ott az Európa-bajnokságon

Forrás: Minifutball Szövetség/Facebook

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, az MVFC Berettyóújfalunál is edzősködő Trencsényi János kihirdette a 15 fős utazó keretét a Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban június 1-8. között rendezett minifutball Európa-bajnokságra, olvasható az origo.hu-n.

A szövetségi kapitány reméli, mindenki fel fog nőni a feladathoz

A magyar minifutball-válogatott nagyon bő kerettel kezdte meg idén februárban a Eb-felkészülést, majd Trencsényi János szövetségi kapitány folyamatosan szűkítette a nemzeti csapat létszámát. Ezzel pedig el is dőlt, kik képviselek majd a válogatott színeit Szarajevóban.

– Február 20-án kezdtük meg felkészülést és május 28-án volt az utolsó edzésünk, ami keretszűkítéssel ért véget, az utazó keret kijelölése ekkor történt meg. Sajnos voltak játékosok, akik lemorzsolódtak, volt, aki kimaradt volna a keretből, viszont sajnos akadt olyan stabil játékosunk, aki családi okok miatt nem tud csapattal tartani. Így végül nagyon nem is kellett szűkítenem a keretet, a három kapusból kellett kettőt választani. 13 mezőnyjátékossal és két kapussal vágunk neki az Európa-bajnokságnak. 

Két sorral szeretnék majd játszani a meccseken. Remélem, hogy mindenki fel fog nőni a feladathoz. A két sor eléggé stabil, kíváncsian várom, hogy ez mire lesz elég. Az első meccs nagyon fontos lesz a lengyelek ellen, ahol kiderülhet, ők és mi is milyen játékerőt képviselünk. Utána jönnek a törökök, akiket akkora már látni fogunk a románok ellen. A románokról meg tudjuk, hogy egy nagyon jó csapa

t – mondta Trencsényi János szövetségi kapitány.

A magyar minifutball-válogatott Lengyelországgal, Romániával és Törökországgal került össze a D csoportban. Trencsényi János csapata május 31-én utazik el Bosznia-Hercegovinába, majd június 1-én Lengyelország ellen kezdi meg az Európa-bajnokságot.

A magyar válogatott Eb-csoportmérkőzései:

Június 1.: 21.15: Magyarország-Lengyelország
Június 2..: 19.30: Magyarország-Törökország
Június 3.: 20.45: Magyarország-Románia

A magyar minifutball-válogatott 15 fős Eb-kerete:

Kapusok:
Tajti Bence, Bohony Bálint
Mezőnyjátékosok:
Barabás Miklós, Ladányi Dávid, Csoszánszki Dávid, Domokos Bálint, Kozó Viktor, Laczkó Milán, Nádasi Kornél, Kiss Gábor, Győri Barnabás, Kész Tibor, Kövesdi Zsombor, Lovász Bence, Seregy Tamás

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában