Vívás

2024.04.20. 08:18

Hatodik lett a Nagy Blankával felálló junior női párbajtőrcsapat

Kína ellen nem sikerült megszerezni az ötödik helyet. Nagy Blanka különösen a spanyolok ellen remekelt.

Haon.hu

A képen balról Gachályi Gréta, Wimmer Dorina, Salamon Réka és Nagy Blanka

Forrás: Hunfencing

Javában zajlik a rijadi korosztályos világbajnokság. A junior női párbajtőrcsapatok versenyében a magyar válogatott tagjaként Nagy Blanka, a DSI Debrecen vívója is érdekelt volt.
A nők versenyében borítékolni lehetett, hogy a siker az olaszok elleni negyeddöntőn múlik majd. Így is történt. Ahhoz kétség nem férhetett, hogy a Gachályi Gréta, Nagy Blanka, Salamon Réka, Wimmer Dorina összeállítású válogatott eljut a legjobb nyolcig.

Nagy Blanka, vívás, DSI Debrecen, világbajnokság, párbajtőr
A képen balról Gachályi Gréta, Wimmer Dorina, Salamon Réka és Nagy Blanka
Forrás: Hunfencing

Nagy Blanka jól vívott

 Ehhez előbb Szaúd-Arábiát (45:15), majd Spanyolországot kellett legyőznie. Eztán következtek az itáliaiak. A 36:45-ös végeredménynél azért szorosabban alakult a mérkőzés, ám a kezdeti döntetlen közeli állás után az olaszok folyamatosan növelték előnyüket, amely ki is tartott az összecsapás végéig. Az 5-8. helyért történő folytatásban előbb Hongkong következett (45:30), majd a zárómeccsen a ”nagy testvér”, azaz Kína ellen nem sikerült a befejezés (39:45), és mindez a hatodik helyezést jelentette, írta a hunfencing.hu oldal.

Eredmények
Junior női párbajtőrcsapat, 34 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Szaúd-Arábia 45:15 (Gachályi +10, Wimmer +9, Salamon +7, Nagy +4).
Nyolcaddöntő: Magyarország-Spanyolország 45:30 (Nagy +7, Wimmer +4, Gachályi +3, Salamon +1).
Negyeddöntő: Magyarország-Olaszország 36:45 (Gachályi -2, Wimmer -3, Nagy -4).
Az 5-8. helyért: Magyarország-Hongkong 45:30 (Salamon +6, Gachályi +5, Nagy +3, Wimmer +1). 
Az 5. helyért: Magyarország-Kína 39:45 (Gachályi 0, Salamon -1, Nagy -2, Wimmer -3).
Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2. Olaszország, 3. Franciaország, …6. Magyarország (Gachályi Gréta, Nagy Blanka, Salamon Réka, Wimmer Dorina).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában