Jegyzet

2024.04.22. 13:58

Blagojevics az Isten, Blagojevics takarodj!

Orosz Krisztofer

A DVSC trénere, Szrdjan Blagojevics nagyszerű munkát végez Debrecenben

Forrás: NS-archív

Gyengélkedik a DVSC, ez tény. De vajon távoznia kellene-e Szrdjan Blagojevicsnek ahogy azt egyre vehemensebben követelik a kommentelők? A válasz határozott nem! Való igaz, a DVSC tavaly magasra tette a lécet azzal, hogy egy fantasztikus tavaszt produkálva odaért a bronzérmes pozícióba, ezzel újra megmutatta magát a nemzetközi porondon. Kinek köszönhető ez a siker és az, hogy topcsapatként kezelik a Lokit? Nyilván a teljes csapatnak, de legfőképpen a szerb szakembernek. Szrdjan Blagojevics vezetésével olyan stílusos, tetszetős futballt játszik a Vasutas, amelyet talán még a Ferencváros sem. Ennek ellenére, elég volt néhány hidegzuhanyként érkezett zakó ahhoz, hogy sorjázzanak az olyan kommentek a „nagyszerű” közösségi platformokon, amelyekben a tréner távozását követelik a foteldrukkerek. Micsoda „hozzáértés”! A mai modern futballban sok szurkoló azonnali sikereket szeretne, amellyel egészen addig nincs is probléma, amíg egy-egy rosszul sikerült meccs, esetleg fél szezon után azonnal felelősöket keresnek. Vegyünk néhány ellenpéldát az önmagukat szakértőként aposztrofáló kommenthuszároknak: Sir Alex Ferguson kinevezését követően, hét évig nem nyert bajnoki címet a Manchester UTD-nél, Arséne Wenger pedig három évig nem nyert bajnokságot, mégis a két legnagyobb edzőként emlegetjük kettejüket. Ki kellett volna rúgni őket azonnal? Nyilvánvaló, hogy Szrdjan Blagojevics még nem tart olyan szinten, mint a Premier League legnagyszerűbb trénerei, ugyanakkor az ott szereplő gárdák meccseit szokta elemezni, amely abszolút látszik a Debreceni VSC futballján. A szerb tréner elmondása szerint az Arsenal és a Manchester City filozófiáját kedveli leginkább, s azt kell mondanom, rengeteg elemet át tudnak emelni a piros-fehérek játékosai. Tegyük a szívünkre a kezünket, mit meg nem adtunk volna azért a korábbi években, hogy ne csak beívelések és fejpárbajok legyenek a védjegyei a Lokinak

A szakember vezetésével olyan focit láthatunk hétről hétre, ami élvezetes, s igen, az ilyen játékban benne vannak a hibák is. Ne felejtsük el azt sem, hogy a pontvadászatban vannak rajtunk kívül más együttesek is, akik komoly játékerőt képviselnek. A labda azonban gömbölyű, a pályán sok minden másként alakulhat, mint a papírforma. Ha ismét meglódul a szekér, hangnemet vált majd a trollhadsereg is, lesz még Blagojevics sikeredző, meg maga az Isten. De addig is: a fotelszurkolók jajveszékelése sértő a mesterre nézve, hithű Loki szurkolóként csak annyit kívánhatunk, ne olvassa a kommenteket és maradjon minél tovább a DVSC vezetőedzője! 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában