Tenisz

2024.04.24. 18:53

Marozsán Fábián megugrotta az első akadályt Madridban

A Hajdúszoboszló SE játékosa Aszlan Karacevet legyőzve jutott be a második fordulóba.

Haon.hu

Marozsán Fábián

Forrás: Nemzeti Sport-archív

Marozsán Fábián bejutott a második fordulóba a madridi tenisztorna 7,8 millió dollár (3 milliárd forint) összdíjazású férfiversenyében.

A világranglistán pályafutása legjobbjaként 37. magyar játékos a nyitókörben azzal orosz Aszlan Karacevvel találkozott, aki 48. az ATP-rangsorban, de több mint négy hónapos kihagyás után játszott ismét mérkőzést.

A 30 éves rivális 2021-ben elődöntőig menetelt az ausztrál nyílt bajnokságon, egy évvel később 14. helyen is jegyezték a világranglistán, míg tavaly a madridi viadalon eljutott a legjobb négyig.

Pályafutásuk első egymás elleni találkozóján a brékelőnyben lévő Karacev 6:5-nél 40-0-re vezetett, Marozsán azonban hét szettlabdát is hárítva egyenlített. A rövidítésben aztán az orosz megint egy hajszálnyira volt a sikertől, de a magyar 6-2-ről jött vissza és került szettelőnybe. A 11 hárított játszmalabdából kilencszer az ellenfele adogatott.

A második szettben elsőként 5:5-nél a 24 éves Marozsán brékelt, de nem tudta kiszerválni a meccset, így jöhetett az újabb rövidítés, melyet magabiztosan nyert, így lezárta az összecsapást.

Edző: nem volt jó meccse Marozsánnak, de elképesztő, ahogy megnyerte

Nagyon boldogok vagyunk, őrület, hogy tizenegy szettlabdáról meg tudta nyerni az első szettet. Hitt magában, végig láttam, hogy rajta van a labdákon, mindent megtesz, és le akarja magát küzdeni, hogy a szettben maradjon

- értékelte tanítványa sikerét Balázs György a menedzsment közleményében.

Az edző hozzátette, a második játszma legvégén hiába jött vissza Karacev a meccsbe, és mentette rövidítésre, de ott Marozsán végig dominált, ami szintén megmutatta óriási versenyzői kvalitásait. „Egyébként nem volt jó mérkőzés, de ahogyan megnyerte, az egészen elképesztő” - jegyezte meg.

Marozsán pénteken folytatja szereplését a 64 között Francisco Cerundolo (22.) ellen, akit az Australian Openen már legyőzött.

Nem fáj semmije, teljesen jól érzi magát, ráadásul a barcelonai búcsúja óta egy hét eltelt, amit úgy használtunk ki, mintha edzőtáborozna. Itt volt velünk az erőnléti edzője, Varga Antal, rengeteget kondizott, teniszezett is minden nap, nem volt pihenő

- mondta Balázs György.

Megjegyezte, némileg tartott tőle, hogy fáradt lesz a tanítványa, de a mai mérkőzés sem emiatt volt kissé nehézkes. Bízik benne, hogy a következő hetekben az elvégzett munka eredménye kijön, akár már most, akár Rómában, illetve a későbbi salakos tornákon is.

Eredmény 1. forduló (a 64 közé jutásért):
Marozsán Fábián-Aszlan Karacev (orosz) 7:6 (8-6), 7:6 (7-2)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában