Futsal

2024.03.01. 11:44

A budaörsiek sem utaznak el Debrecenbe...

A DEAC-nak újabb meccse marad el.

Haon.hu

Gajzágó Flóráék (balra) ezúttal sem meccselhetek

Fotó: Czinege Melinda/Napló-archív

Nincs új a nap alatt: a DEAC női futsalcsapata az eredeti forgatókönyv szerint a hétvégén a Budaörssel csapott volna össze az NB I-ben – olvasható a debreceniek honlapján. Csütörtökön eldőlt, hogy az ellenfél létszámhiányra hivatkozva nem utazik el a cívisvárosba, vagyis egy újabb bajnoki elmarad. Szinte borítékolható, hogy az MLSZ a három pontot a hajdúságiaknak fogja adni.

Egészen elképesztő egyébként ez a tendencia, amit az utóbbi időben tapasztalnak a DEAC-nál. Ebben az idényben a bajnokságban ez lesz a harmadik olyan találkozók, amelyet az aktuális vetélytárs (Dunaújváros, Újpest, Budaörs) valamilyen ok miatt lemondott. A Magyar Kupában szintén átélhették ezt, hiszen a DVTK a negyeddöntő visszavágójára nem állt ki. 

Több esetben még abba is belementek volna, hogy más időpontban legyenek az ütközetek, ám erre sem voltak nyitottak az ellenfelek. Az biztos, hogy ilyen mentalitás nem tesz jót a sportág hírnevének…

Nem túl rózsás a helyzet

Újabb csapat mond le meccset a bajnokságban, és természetesen ismét ellenünk, két nappal a találkozó előtt… Abba már nem is akarok megint belemenni, hogy ez több szempontból is mennyire sportszerűtlen és kellemetlen, elég csak a gólkülönbségünkre vagy a csarnok lemondására gondolni. Ezen felül igazán az aggaszt, hogy a két legnehezebb mérkőzésünknek, a Tolna és a TFSE elleni rangadónak úgy fogunk nekimenni, hogy bő egy hónap alatt csak két találkozót tudtunk lejátszani. Ha pedig a klubtól függetlenül, mint a magyar női futsalban és sportágért évek óta dolgozóként nézem a helyzetet, borzasztó szomorú, hogy a szakágunk amúgy sem túl rózsás helyzetét még ilyenekkel is tovább rontjuk

 – nyilatkozta a vezetőedző, Quirikó Vivien.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában