Küzdősport

2024.02.19. 14:29

Kiss Csaba Bence kick-boxos aranyérme Zágrábból

A debreceni Bázis Kick-box Klub hét versenyzővel mérettette meg magát az Európa-kupán.

Boros Norbert

A hajdúsági harcos kiválóan szerepelt a versenyen

Forrás: Boros Norbert-archív

Horvátország fővárosa, Zágráb adott otthont az elmúlt hétvégén a legnagyobb amatőr kick-box világszervezet, a WAKO égisze alá tartozó Európa-kupának, ami az idei versenyszezonban a második viadal volt a sorban. A nemzetközi seregszemlén harminc ország, több mint 1600 versenyzője indult, köztük a debreceni Bázis Kick-box Klub 7 harcosa; a cívisvárosiak közül Kiss Csaba Bence, Kovács Rita és Demeter Gergő ringben, míg Kovács Rita, Hajzer Patrik, Marosi Richárd, valamint Vecsei Zsombor tatamin mérettette meg magát. A verseny színvonalának értékét növelte, hogy a megmérettetés kvalifikációja volt a Budapesten megrendezendő világbajnokságnak. 

A Bázis sportolói közül a 17 esztendős Kiss Csaba Bence érte el a legjobb eredményt, aki az utánpótlás korúak mezőnyében low-kick szabályrendszerben előbb egy ukrán riválist győzött le, majd a magyar házi döntőben is diadalmaskodni tudott, így aranyéremmel gazdagodott. Szintén éremmel térhetett haza Zágrábból a második helyen végző Kovács Rita (K–1) és Hajzer Patrik (light contact), illetve a harmadik pozíciót szerző Marosi Richárd (light contact), valamint Vecsei Zsombor (kick-light). A hajdúsági csapatból Demeter Gergő (low-kick) és Kiss Bálint (kick-light) az ötödik helyen végzett a saját kategóriájában. 

A Bázis Kick-box Klub vezetőedzője, György Zoltán így értékelte a csapat zágrábi teljesítményét. – Mivel az Európa-kupa egy pontszerző verseny volt a világbajnokságra, így azzal a nem titkolt céllal utaztunk Horvátországba, hogy valamennyi versenyzőnk dobogós helyezést érjen el. Örülök, hogy Kiss Csaba Bence, Kovács Rita, Hajzer Patrik, Marosi Richárd és Vecsei Zsombor elérte a célkitűzést. Sajnos nem sikerült mindenkinek érmet szereznie, de a verseny nagyon jó lehetőséget biztosított arra, hogy felmérjük a hiányosságainkat. A héten már emelt edzésszámmal, heti hat gyakorlással készülünk a következő viadalra, ami március 24-én, az olaszországi Jesolóban megrendezendő világkupa lesz. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában