Futsal

2024.02.02. 21:04

Kicsin múlott a DEAC bravúrja

A debreceniek vereséget szenvedtek a Haladás ellen.

Haon.hu

A debreceniek hatalmasat küzdöttek, de ez is kevés volt

Forrás: DEAC-archív/Derencsényi István

Az alapszakasz utolsó mérkőzése egy döntővel ért fel a DEAC férfi futsalcsapatának. Tihanyi Csaba legénysége péntek este az éllovas Haladás csarnokában egy bravúrgyőzelemmel bebiztosíthatta volna a felsőházat érő hatodik helyet – írta a deac.hu. 

Az első perc végén Franchu iramodott meg, de hosszan tolta meg a labdát, így a kapujából kilépő Homlok Levente Zsolt tisztázott. Nem sokkal később már Faragó Ádám védte lábbal Henrique Diniz átlövését. Ezt követően is akadt bőven dolga a magyar válogatott keretébe bekerülő kapusnak, aki állta a sarat. A negyedik minutumban Nagy Bence előtt adódott nagy lehetőség, ám a center sajnos nem tudott beköszönni. A játékvezető rövid időn belül két sárgát is kiosztott, előbb a reklamáló Nagy Bencének, majd Vas Ádámnak. A tizennegyedik percben aztán megszületett a találkozó első találata: Vatamaniuc-Bartha Dávid prímán szolgálta ki Dróth Zoltánt, aki higgadtan értékesítette a lehetőséget. A szünet előtt veszélyesebbé vált a támadójátékunk, többek között Harmati Tamásnak akadtak ígéretes löketei, ám az egyenlítés nem jött össze. 

Kevésen múlott 

A pihenőt követően a hazaiak igyekeztek növelni a fórjukat, és a 24. percben ez össze is jött nekik. Hasonló volt a forgatókönyv, mint az első gólnál, hiszen Vatamaniuc-Bartha nevéhez fűződött a gólpassz, míg az i-re a pontot újra Dróth tette fel. Franchu csökkenthette volna a hátrányt, de kísérlete nem lepte meg Alasztics Marcellt. A játékrész derekán kisebb perpatvar alakult ki a játéktéren, mivel Kovács Máté teljesen fölöslegesen lökte meg Franchut, aki emiatt az öltözőfolyosón találta magát. A jelenet nem igazán tetszett Faragó Ádámnak, végül a bíró Kovácsot és kapuvédőnket egy-egy sárgával “jutalmazta”. A kétgólos differencia miatt viszonylag hamar elővették a debreceniek az öt a négy elleni taktikát, a megkülönböztető mezt Tóth Attila húzta magára. A lefújás előtt egy szép támadás végén Thiago ugyan szépített, de ez csak szépségtapasz, mivel a Vas vármegyeiek 2–1-re nyertek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában