Vízilabda

2024.02.06. 09:58

A DVSE végig partiban volt a listavezetővel, de...

A debrecenieknek nüansznyin múlott a pontszerzés.

Haon.hu

Tőzsér Dávid gólokkal segítette csapatát

Fotó: DVSE

Fordulatos mérkőzésen 10–9-re kikapott a DVSE-Master Good az őszi bajnok AVUS Szombathely ellen az OB1/B 14. fordulójában. A debreceniek sokáig uralták a mérkőzést, az utolsó másodpercekben azonban egy véleményes büntetővel a vendégek a maguk javára fordították a rangadót és elvitték a három pontot – írta a debrecenivse.hu.

Megvolt a hajdúsági előny

Kifejezetten jól indult a találkozó hazai részről és bő öt perc után már 3-0-ra vezetett a DVSE. Habár a vendégek az utolsó akcióból szépítettek, az első nyolc perc alapján joggal bizakodhatott a szép számú debreceni közönség. (3-1) Három perc elteltével 4-1-re módosult az állás, a félidő hátralévő részében azonban már csak a vendégek voltak eredményesek. 

Két negyed után 4-3-ra vezetett a házigazda, úgy, hogy kicsivel koncentráltabb játékkal akár nagyobb is lehetett volna a DVSE előnye.

Fordult a kocka

A második félidőben alaposan megváltozott a játék képe. Tőzsér Dávid góljára hárommal válaszolt az AVUS és először a meccsen átvette a vezetést. A játékrész vége viszont a hazaiaknak sikerült jobban, így megmaradt az egy gólos fór a záró felvonás előtt. (7-6)

Az utolsó negyedben aztán hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, így jutottunk el 9-9-ig. 15 másodperccel a vége előtt a DVSE kibekkelt egy emberhátrányt, majd a labdaszerzést követően Kádár Kálmán időt kért, a játékvezető páros azonban úgy ítélte meg, hogy ekkor már nem a debreceniek birtokolták a labdát és büntetőt ítéltek az ellenfélnek. A szombathelyiek értékesítették az ötméterest, a hátralévő 13 másodpercben pedig már nem tudott egyenlíteni a vendéglátó.

Becsülettel küzdöttek

Kádár Kálmán, a debreceni csapat vezetőedzője szerint a találkozó első fele remekül sikerült, szerinte akkor végig a DVSE akarata érvényesült a medencében. – A második félidőben azonban kevésbé volt összeszedett a csapat és ez megbosszulta magát. A vége sajnos így alakult, ebből is tanulnunk kell. Összességében a srácok becsülettel küzdöttek, nem lehet rájuk panasz – nyilatkozta a mérkőzés után a szakember.

A DVSE a következő mérkőzését szombaton délután játssza a PTE-PEAC Mighty Bulls ellen hazai pályán.


Férfi Vízilabda OB1/B, 14. forduló

DVSE-Master Good–AVUS Szombathely 9–10 (3–1,1–2, 3–3, 2–4)

Gólszerzők: Tőzsér 3, Macsi M. 2, Macsi M., Somorjai, Rácz M., Stefanidesz, illetve Berényi 2, Kertész 2, Juhász 2, Mercs, Hajmási, Kovács K., Makarenko

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában