Deczki Vandát kérdeztük

2024.01.28. 10:22

A családja tölti fel a legjobban a válogatott sámsoni futsalost

Dandé Melinda

A hajdúsámsoni Deczki Vandának kiskora óta a sport az élete. Jelenleg a 2F-Bau Tolna-Mözs NB I.-es futsalcsapatát erősíti, kapusposzton. A játékost arról kérdeztük, hogyan kezdődött pályafutása és mik a jövőbeli tervei.

- Óvodáskoromban versenytáncolni kezdtem, majd mikor már nem okozott annyi örömet, inkább sportágat váltottam – kezdte a beszélgetést Vanda. Mint megtudtuk, édesanyja és édesapja is sportolt, előbbi kézilabdázott, utóbbi focizott, mind a ketten kapusok voltak.  – Vélhetően ezért esett a választásom erre a posztra – árulja el a futsalos mosolyogva.

Deczki Vanda hajdúsámson futsal
Deczki Vanda többször is pályára lépett már a nemzeti csapatban
Forrás: Deczki Vanda-archív

A focit szülővárosában, Hajdúsámsonban kezdte, majd a középiskolai évek alatt, 2010-ben a berettyóújfalui Mezei-Villnél kezdte rúgni a labdát, az első évben már bajnokságot is nyertek. 2012-ben Budapestre költözött, és az Univerzum klubjához igazolt, ahol közel 5 esztendőt játszott. A későbbiekben Hajdúböszörmény egyesületéhez került, ahol a bajnokságban aranyérmet szereztek.

Az első osztályú tolnaiakat 2018-tól erősíti.

Szeretnék továbbra is a válogatott közelében maradni, illetve a bajnokságban a lehető legjobb eredményt elérni

– számolt be a játékos a jövőképéről.

– Számomra az eddigi sportéletem során minden élmény fontos volt és lesz, de ha egyet ki kellene emelnem, akkor talán az, hogy több alkalommal viselhettem a címeres mezt – fogalmazott Vanda.

Mindennapjaiban egy cégnél dolgozik, ha pedig éppen nincs edzése, akkor a barátaival tölti az idejét, kirándulnak, társasoznak vagy bicikliznek közösen. – Ez mind-mind feltölt, de a legjobb szabadidős kikapcsolódást az nyújtja, ha hazautazok meglátogatni a családomat – vallotta a futsalos.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában