Kézilabda

2023.12.06. 12:27

December végén távozik a Loki jobbszélső játékosa, Mariana Costa

Haon.hu

A csupaszív játékos, Mariana Costa

Forrás: DVSC Schaeffler / dvsckezilabda.hu

Márciusban már bejelentette a DVSC Schaeffler a világbajnok dél-amerikai játékos, Mariana Costa távozását, ám ő még nem kötelezte el magát sehová, amikor jött április 22-e, a Győr elleni Magyar Kupa elődöntő napja. Döbbent csend lett a tatabányai csarnokban, amikor Mari egy vétlen szituációban ütközött a kapusaal, Catherine Gabriellel. Az egyértelmű volt, hogy arccsonttörése után több hónapos kihagyás vár a játékosra, a debreceni klub pedig nem akarta őt ilyen helyzetben magára hagyni, ezért a korábbi döntés ellenére a 2023-as év végéig szóló szerződést kötött vele – olvasható a klub közlésében.

Mariana Costa 2023 őszén 12 mérkőzésen, ezek között öt BL-találkozón lépett pályára a DVSC Schaeffler mezében, csak a Pán-Amerikai Játékok miatt hagyott ki néhány összecsapást. Ilyen félszezon után sokkal könnyebb lesz Marinak új csapatot találni, mint lett volna nyáron, sérülten.

A brazil szélső nehéz szívvel válik el a Lokitól.

A csupaszív játékos 2021. szeptember 10-én, a Kisvárda elleni hazai meccsen debütált a klubban, összesen 63 tétmérkőzésen 115 gólt szerzett. Két bajnoki bronzéremnek és a Magyar Kupa harmadik helynek volt aktív részese.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában