Jégkorong

2023.12.01. 21:09

A dráma most nem a debecenieknek kedvezett

A DEAC ki-ki meccset játszott a fehérváriakkal, s a hajrában elbukott.

Haon.hu

Nagy csata folyt a jégen

Forrás: DEAC

A tabellán a DEAC-cal azonos pontszámmal álló fehérvári alakulat utazott Debrecenbe a jégkorong Erste Liga péntek esti mérkőzésén. A FEHA19 elleni esetleges győzelem adta volna meg a keddi, Gyergyóval szembeni siker igazi értékét.

20 másodperce tartott a találkozó, amikor Novotny terült el a jégen, le is kellett korcsolyáznia sérülése miatt, nem indult jól az első húsz perc a szempontunkból. Három és fél perc után Hetényi Zoltán védett magabiztosan, majd ugyancsak a vendégektől Dobos lökete okozott némi gondot. Az első tíz minutum nem volt helyzetekben gazdag, mindkét csapat meddőn próbálkozott.

Nem sokkal később újra Dobos hozta volna helyzetbe társát, azonban tisztáztak a fekete-fehérek, majd Mihalik András elől mentettek.

6:32-nél Kozma szerezhetett volna vezetést a Debrecennek, ám a kapus meghiúsította próbálkozását. Nem sokkal a vége előtt Bucskin, Jakabfy és Jeliszjenko is lőtt, mindegyiket hárította a fehérvári védelem. Az utolsó percben Zezeljt állították ki, de gól nélkül ért véget az etap.

Záporozó lövések

Hazai lövések záporoztak a második harmad első perceiben, de azok még kimaradtak Nem úgy 25:23-nál, amikor Mingazov megszerezte az áhított vezető gólt! Nekidurálta magát a FEHA19, azonban Hetényi Zoltán válogatott formában állt a ketrecben, ezért nem sok esélyük volt a vendégeknek ellene.

Jakabfy is veszélyeztetett, ott Melnyicsuk volt észnél és jó helyen. 8:32 volt hátra, amikor Zezelj újra kiült két percre.

Az emberfórt nem sikerült gólra váltanunk, Mingazov járt a legközelebb a gólhoz, de ő is jócskán mellé bombázott. Pár minutum volt hátra, amikor Salamon tüzelt távolról, védhetetlen gólt akasztva a kapuba. A második játékrész végén Mingazovot állították ki, ki kellett védekezni.

Szétlövésben

Dobmayer zseniális megindulása vezette fel az utolsó játékrészt, több védőt kicselezett, azonban nem sikerült a hálóba találnia, pedig megérdemelte volna a DEAC játékosa. Ezt követően Hetényi tisztázott kétszer is, az állás nem változott. Tizenkét perc volt hátra, amikor Hetényi óriásit védett Szécsi ráküldött korongja után, szerencsére megfosztva a vezetéstől a székesfehérváriakat. Szűk kilenc minutummal a vége előtt Molnár Dávidot küldték le, emberelőnybe került a FEHA19. Sőt, előnybe is, ugyanis a videózás után a játékvezetők megadták Kasinski gólját. Ezt követően Bucskin bombázott kapura, a hálóőr a helyén volt. Fogyott az idő. A folytatásban rohamozott a DEAC, a vendégek pedig védekeztek. 1:44 volt hátra, amikor időt kért a Debrecen.

Hetényi Zolit levitték, hogy meglegyen a létszámos fölény. Az utolsó percben Vasziljev egyenlített, jöhetett a hosszabbítás!

Három a három ellen – indult a ráadás, nem sokkal később kiszórtak egy fehérvárit, ami büntetőt ért, ám Bucskin lövését kivédte a kapuvas. 2:41 volt hátra, amikor Seregély Máté gólt ütött, véget ért a meccs.

Erste Liga, alapszakasz
DEAC–FEHA19 2–3 h.u. (0–0, 1–1, 1–1, 0–1)
Gól: Mingazov, Vasziljev, illetve Salamon, Kasinski, Seregély

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában