Jégkorong

2023.12.01. 18:14

Százados lehet Hetényi Zoltán

A DEAC kapusára a válogatott-szereplés mellett az élet más területein is komoly kihívás vár.

Haon.hu

Hetényi Zoltán

Forrás: Molnár Péter

A közeljövőben nehéz erőpróbák várnak a DEAC jégkorongcsapatának éljátékosára, Hetényi Zoltánra: egyrészt a jégen, másrészt a Debreceni Egyetem padsoraiban, írja a klubhonlap. A napokban megérkezett a Magyar Jégkorong Szövetség meghívója, mely szerint számítanak a 99 válogatottsággal büszkélkedő sportolónk részvételére. Mindez azt jelenti, ha lehetőséget kap, mindenképpen jubileumi lesz számára. Természetesen a kerettagságért még meg kell küzdeni, a bolzanói világbajnokság részvételhez egy kemény ausztriai EICH-tornán, egy februári olimpiai selejtezőn és egy áprilisi felkészülési mérkőzéseken át vezet az út. Mivel a civil elfoglaltságokról mostanáig még nem is esett szó, adódott a kérdés, nem lesz ez egy kicsit túl sűrű program?

– Sűrű lesz, de már korábban kezdtem megszokni – válaszolta a kiváló kapuvédő. –

A legközelebbi megmérettetés hétfőn következik, ekkor fogom letenni az MSC-s állattenyésztési államvizsgát.

Mivel sportközgazdásznak készülök, ebből szeretnék PHD vizsgát tenni. Utóbbi teendők jövő tavasszal esedékesek, így ez az időszak egy kicsit könnyebbnek ígérkezik. Egyébként a ligameccsekkel is volt elég bajunk, többször is pontot vesztettünk, ott is, ahol erre nem számítottunk. Szeretnék bízni abban, hogy most már megváltozik végre a széljárás. A legutóbbi mérkőzésünkön jól hokiztunk, nyertünk a bajnokcsapat, a Gyergyói HK ellen, reméljük, ez is azt jelzi, hogy megkezdtük a felzárkózást. A magam részéről továbbra is megteszek minden tőlem telhetőt a sikeres szereplés érdekében – mondta Hetényi Zoltán.

Ami a válogatott szereplését illeti, a nemzeti csapat decemberben Klagenfurtban vesz részt négycsapatos tornán.

Az együttes december 11-én, hétfőn utazik el Ausztriába. December 14-e este a házigazdákkal, másnap délután pedig az olaszokkal vagy a lengyelekkel játszik.

A program:
December 14., 15.00 Olaszország-Lengyelország
December 14., 19.00 Ausztria-Magyarország
December 15. 13.00 Magyarország-Olaszország/Lengyelország
December 15. 17.00 Ausztria-Olaszország/Lengyelország

A keret:
Kapusok: Bálizs Bence (Sparta Sarpsborg, norvég), Farkas Roland (BJAHC), Hetényi Zoltán (DEAC)
Hátvédek: Csollák Márkó (FEHA19), Falus Ádám (FEHA19), Fejes Nándor (Gyergyói HK), Hadobás Zétény (Vasteras, svéd), Horváth Milán (Briancon, francia), Ortenszky Tamás (Martigny, svájci), Seregély Máté (FEHA19 / FTC), Stipsicz Bence (Hydro Fehérvár AV19), Szabó Bence (BJAHC)
Csatárok: Horváth Bálint (Briancon, francia), Kovács Alex (UTE), Lövei Dávid (DVTK Jegesmedvék), Mattyasovszky Gergely (DVTK Jegesmedvék), Mihály Ákos (Hydro Fehérvár AV19), Nagy Krisztián (BJAHC), Németh Kristóf (Hydro Fehérvár AV19), Papp Kristóf (Northern Michigan, amerikai), Páterka Bence (DVTK Jegesmedvék), Sárpátki Tamás (Gyergyói HK), Sofron István (SC Csíkszereda), Terbócs István (Hydro Fehérvár AV19), Varga Balázs (JYP, finn)


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában