ökölvívás

2023.12.05. 15:56

Tovább folytatódik a debreceni pofonosztás

Az olimpia miatt a megszokottnál is nagyobb lesz a jelentősége a januári versenynek.

Molnár Szilárd

Képen (balról): Rácz Attila, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség ügyvivő testületének elnöke, Barcsa Lajos alpolgármester, Szabó Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnökségi tagja, a DVSC Ökölvívó Klub elnöke

Forrás: Czinege Melinda

Immár 68. alkalommal ad majd otthont Debrecen a Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenynek, a rendezéssel kapcsolatos szerződést kedden írták alá a felek a cívisvárosban.

Az eseményen Rácz Attila, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség ügyvivő testületének elnöke megköszönte, a város támogatását abban, hogy 68. alkalommal is sikerül megrendezni az emlékversenyt. – A Bocskai az elmúlt évtizedek alatt Európa egyik legjelentősebb ökölvívó eseményévé nőtte ki magát. Mivel 2024 az olimpia éve lesz, várhatóan a korábbi években megszokott, igen színvonalas mezőny fog összegyűlni ezúttal is. Joggal bízunk abban, hogy olyan versenyzők fognak indulni a tornán, akiket néhány év múlva olimpián vagy más nemzetközi világversenyeken láthatunk majd viszont – ecsetelte a szakember.

bocskai-istvan-nemzetkozi-okolvivo-emlekverseny-debrecen-haon-sport-hajdu-bihar-barcsa-lajos-szabo-sandor-boksz-okolvivas
Rácz Attila, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség ügyvivő testületének elnöke és Barcsa Lajos alpolgármester az aláírt szerződéssel
Forrás: Czinege Melinda

Egyik legpatinásabb

A cívisváros képviseltében Barcsa Lajos alpolgármester vett részt a sajtóeseményen. A vezető leszögezte, óriási dolog, hogy már hatvannyolcadjára rendezik meg a Bocskait. – A város egyik, ha nem a legpatinásabb versenysorozatáról van szó, amit a Magyar Ökölvívó Szövetséggel szervezünk évtizedek óta. Január 15-én már érkeznek a versenyzők, de maguk a küzdelmek 16. és 20-a között lesznek majd a megszokott helyszínen, az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

Debrecen 138 versenyzőnek fogja biztosítani a szállását és az utaztatását, emellett az érmeket, a technikát, a ringorvost, a ringet, valamint a biztonsági szolgálatot is mi biztosítjuk.

Nagy szeretettel várunk minden sportrajongót, a nyugdíjasoknak és gyerekeknek ingyenes a belépés, úgyhogy remélem sokan lesznek majd a lelátókon – fogalmazott Barcsa Lajos, aki megköszönte a mellett helyet foglaló Szabó Sándornak a debreceni ökölvívásért tett több évtizedes erőfeszítéseit.

A DVSC Boxing elnöke – aki nemrég sérülést szenvedett – 25 éve alakította meg, és tartja fent a cívisvárosi egyesületet, méghozzá igen sikeresen, hiszen a klub az elmúlt 18 évben mindig az első háromban végzett az országos ranglistán. –Úgy gondolom ezt semmilyen másik magánkézben lévő egyesület nem tudta produkálni. Négy ökölvívó indítását tervezzük a Bocskain. A hölgyek közül Győrfi Annától tisztes helytállást várunk, míg az első felnőtt versenyére készülő ifjúsági magyar bajnok, világbajnoki ötödik és Európa-bajnoki második helyezett Komjáthi Nóra akár még meccset is nyerhet, de nem szeretnénk feleslegesen terhet tenni a vállára. A férfiak között Bernáth László és Bernáth Attila fogja képviselni DVSC-t. Sajnos Laci már munka mellett bunyózik, nem tud teljes egészében a bokszra koncentrálni.

Attilától már hagyományosan tornagyőzelmet remélünk, korábban már többször megnyerte, reméljük most is megteszi

– mondta el a debreceni bokszklub elnöke.

bocskai-istvan-nemzetkozi-okolvivo-emlekverseny-debrecen-haon-sport-hajdu-bihar-barcsa-lajos-szabo-sandor-boksz-okolvivas
Bokszkesztyűk
Forrás: Czinege Melinda

Az eseményt a szerződés ünnepélyes aláírása zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában