Ökölvívás

2023.12.17. 07:01

Bernáth Attila és Komjáthi Nóra is ezüstérmet szerzett az ökölvívó ob-n

A DVSC Boxing öklözőinek nem termett babér a finálékban.

Haon.hu

Bernáth Attila pirosban

Forrás: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport

Szombaton tartották a 100. Papp László Ökölvívó Magyar Bajnokság döntőit a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A DVSC Boxing két öklözője – Bernáth Attila és Komjáthi Nóra – is érdekelt volt 
A női 81 kg fináléjában két Hajdú-Bihar vármegyei kötődésű női ökölvívó, Nagy Tímea (Kőbánya SC) és Komjáthi Nóra csapott össze. A korábban kétszeres VB-bronzérmes, Eb-érmes Nagy Tímea utolsó országos bajnokságán vett részt, és láthatóan nagyon felkészült a megmérettetésre.

bernath-attila-komjathi-nora-okolvivo-ob-dvsc-boxing-okolvivas-boksz-debrecen-hajdu-bihar-haon-sport
Nagy Tímea pirosban, Komjáthi Nóra kékben
Forrás: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport

A fináléban első menetében kétszer is számolni kellett a DVSC fiatal tehetségére, a második után be is szüntette a küzdelmet a vezetőbíró.

Nagy Tímea tizenhatodik magyar bajnoki címét szerezte meg , amivel abszolút csúcstartó.

bernath-attila-komjathi-nora-okolvivo-ob-dvsc-boxing-okolvivas-boksz-debrecen-hajdu-bihar-haon-sport
Nagy Tímea döntő fölénnyel verte Komjáthi Nórát
Forrás: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport

A pontozók más meccset néztek

Papíron Bernáth Attila egyhangú pontozással kapott ki az újpesti Szaka Istvántól az 51 kg fináléjában, ami a mérkőzést látva minimum nagyon kérdőjeles, vélhetően többen ennél sokkal csúnyábban fogalmaztak az eredmény kihirdetése után. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség honlapján így írtak az összecsapásról: Szaka István az 54 kilóból fogyasztott vissza az olimpiai súlycsoportba, és mindent megtett annak érdekében, hogy ebben a kategóriában szerepelhessen a magyar bajnokságon. A 25 éves ökölvívó az elődöntőben egy nagyon szoros csatában győzte le Virbán Martint, amely a harmadik versenynap egyik legszorosabb összecsapása volt. A döntőben Bernáth Attila várt rá, aki az elmúlt nagy világeseményeken képviselhette Magyarországot. Különböző stratégiákat láthattunk ezen a mérkőzésen, ebből pedig az energiáit jól beosztó Szaka került ki győztesen, közelebbről eredményesebb volt, mint Bernáth Attila – állt a tudósításban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában