Jégkorong

2023.11.27. 19:30

Mihalik András: nem kell még a csapatot temetni

A debrecenieknek a héten háromszor is hazai környezetben lépnek jégre.

Tóth Huba Elemér

Mihalik András

Forrás: Czinege Melinda

A DEAC jégkorongcsapatának az utóbbi mérkőzéseken nem igazán jött ki a lépés. A gárda legutóbb a Brassótól 3–1-es vereséget szenvedett, és már csupán az Erste Liga utolsó előtti pozícióját foglalja el.

Többre képesek

A debreceniek támadója, Mihalik András a Haonnak elismerte, hogy az elmúlt hónapokban nehéz időszakon ment keresztül a csapat, de hangsúlyozta, hogy a szezon még hosszú, és visszanyerhetik még elveszített pontjaikat.
– Az utóbbi hónapok kudarcai miatt rendkívül csalódott vagyok, a DEAC történelmében talán a mostani a legrosszabb időszak – kezdte a támadó. – Szerintem többre vagyunk képesek, ám a jégen ezt mégse tudjuk megmutatni. A csapat fizikailag rendben van, azonban mentálisan érzékelhetők problémák.

Nyilván mindenkinek változtatnia kell ahhoz, hogy javítsunk jelenlegi pozíciónkon.

Azonban hosszú még a szezon, most járunk az alapszakasz felénél, így az októberben és novemberben elhullajtott pontokat még visszaszerezhetjük. A liga folyamatosan fejlődik, már tavaly sem voltak gyenge csapatok, ez pedig idén kifejezetten igaz. Talán mi, fiatalok emiatt is jutunk kevesebb szóhoz, de nyilván minden erőnkkel azon vagyunk, hogy segítsük az együttest. Sajnos a tavalyihoz képest most kevesebb húzóemberünk van, és talán emiatt is hullámzóbb a teljesítményünk. Ilyen helyzetből nagyon nehéz felállni, de nem kell még a csapatot temetni – hangoztatta.

Háromszor is otthon

A fehér-feketék a hét folyamán három alkalommal is hazai környezetben bizonyíthatnak. Kedden 18:30-tól a Gyergyó érkezik, pénteken a FEHA19 lesz az ellenfél, szombaton pedig az FTC jön. Mihalik András bízik benne, hogy ezen a héten be tudják bizonyítani, hogy nem érdemes leírni a csapatot. 
– Sajnos érzékeljük, hogy a sikerek hiányában több szurkoló is elpártolt a csapat mellől. Szeretnénk megmutatni nekik is, hogy a csapatot még nem kell temetni – folytatta a hokis, aki aztán a következő mérkőzésekre tért ki. – Muszáj lesz pontokat szereznünk ahhoz, hogy elkezdjük a felzárkózást.

A fehérváriak ellen lehet legtöbb esélyünk, azonban vigyázni kell velük, hiszen az elmúlt időszakban már többször is borsot törtek az orrunk alá.

A Fradi játékereje egyértelműen kiemelkedik a bajnokságból, így ellenük roppant nehéz dolgunk lesz, hibáinkat azonnal megbosszulhatják. Bízom benne, hogy már a keddi, Gyergyó elleni találkozón is a régi formánkat mutatjuk, mert akkor reális esélyünk lehet a győzelemre – zárta bizakodóan.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában