Kézilabda

2023.11.09. 17:30

A DVSC Schaeffler kőkemény csata előtt áll

Füzi-Tóvizi Petráék a CSM Bucuresti csapatához látogatnak.

Orosz Krisztofer

Szilágyi Zoltánék meglepetést okoznának

Forrás: Napló-archív

Kisebb pihenőt követően újra tétmérkőzésen lép pályára a hétvégén DVSC Schaeffler. Szilágyi Zoltán tanítványai a CSM Bucuresti ellenfelei lesznek szombaton 18 órától. A Bajnokok Ligája csoportmérkőzés előtt talán kijelenthető, hatalmas bravúrra lenne szükség ahhoz, hogy ponttal térjen haza a Vasutas. Azonban nem lehet elfelejteni, a Brest elleni meccs előtt is sokan leírták a Lokit, majd óriásit küzdve sikerült megverni a franciákat. 

Komoly erőpróba lesz 

A találkozó előtt a DVSC Schaeffler vezetőedzője, Szilágyi Zoltán a Haonnak úgy fogalmazott, nagyon tisztelik szombati ellenfelüket, de nem feltartott kezekkel fognak felmenni a pályára. – Azokkal a játékosainkkal, akik nem voltak a válogatottnál, tudtunk kicsit többet dolgozni. Egyéni, technikai és fizikai dolgokra fektettük a legtöbb hangsúlyt. Ezen a héten már teljes mértékben a román ellenfelünkre készültünk. Nem szeretnék nagyon előremenni, de egymás után kétszer fogunk velük játszani, majd elválik, hogy előnyünkre lesz-e. 

Biztos vagyok benne, hogy rengeteget fogunk majd a második találkozóra videózni az első meccsből, de a legfontosabb: bele szeretnénk állni a szombati párharcba is.

– Talán ilyen erős játékosállománya évek óta nem volt a Bukarestnek, de mint minden csapatnak, nekik is megvannak a gyenge pontjaik – mondta a tréner, majd hangsúlyozta: az egyik legnagyobb erőpróba előtt állnak, de ahogy mindig, szombaton is meg szeretnék nehezíteni esélyesebbnek tartott riválisuk dolgát. 

Szilágyi Zoltán továbbá kiemelte, megint egy komoly sorozat előtt állnak, hiszen előbb Romániába utaznak, majd a bajnokságban következik a Vác aztán már jövő héten a CSM Bucuresti elleni visszavágó. A szakember szerint a hazai Bajnokok Ligája találkozón fontos szerepe lehet a szurkolóknak is, hiszen a Brest ellen fantasztikus hangulatot teremtettek a Hódosban. A találkozót a Sport 1 élőben közvetíti.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában