Vívás

2023.10.03. 14:15

A 13. helyen végzett a vb-n tőrben Osváth Richárd

Haon.hu

Osváth Richárd a 13. helyen zárt

Forrás: deac.hu

Az olaszországi Terniben megkezdődött a kerekesszékes vívó-világbajnokság. Az első napon Osváth Richárd tőrben volt érdekelt – olvasható a DEAC honlapján. Az idei világbajnokságot új szisztéma alapján bonyolítják le: nincsenek csoportmeccsek, hanem a rangsor alapján sorsolják páronként a direkt kieséses táblára a mezőnyt, ahol vigaszágas rendszert alkalmaznak a legjobb 16 között. Ugyanígy versenyeznek majd a vívók jövőre Párizsban is.

Egy tus döntött

A DEAC vívója, Osváth Richárd tőr egyéniben a 32 között kezdett, ahol a thai Yuenyong Khanthithao ellen 15:7-re diadalmaskodott. A nyolcaddöntőben a 13. helyen kiemelt Jang Cseng következett. A kínai vívók korábban is megmutatták, hogy bármikor képesek váratlan teljesítményre, mindig számolni kell velük. Ez most is bebizonyosodott, Osváth Richárd nagy küzdelemben egy tussal alulmaradt. 

A vigaszágon sem járt sikerrel a DEAC vívója, aki az ukrán Andrij Demcsuktól kapott ki 15:13-ra, és végül a 13. helyen végzett.

Kerekesszékes vívó-világbajnokság, Terni, tőr egyéni
32 között: Osváth–Yuenyong Khanthithao (thai) 15:7
16 között: Cseng (kínai) –Osváth 15:14
Vigaszág: Demcsuk (ukrán)–Osváth 15:13

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában