Kézilabda

2023.10.01. 10:42

Fordulatos meccsen döntetlent ért el a DEAC kézicsapata

Az utolsó támadásból egyenlített a Mezőkövesd.

Haon.hu

Közel volt, de nem jött össze a győzelem

Forrás: DEAC-archív

A DEAC férfi kézilabdacsapata az NB I/B ötödik fordulójában a Mezőkövesddel mérte össze az erejét a DESOK-ban. Ugyan a vendégek az előző idényben csak az NB II-ben szerepeltek, ettől függetlenül nem lehetett leírni őket, mivel a legutóbbi három fellépésükön öt ponttal gazdagodtak. Mándi Norbert tanítványai a jó hazai mérlegbe kapaszkodhattak a szombati ütközet előtt: előbb a Kecskemétet, aztán a Tatát verték itthon – írta a deac.hu. 

Kovács Bence és Kathi Péter találataival indult az összecsapás, aztán a negyedik percben István Péter értékesítette a helyzetét, ezzel 4–2-re vezettek a debreceniek. A vendégek főleg az átlövéseket erőltették, Kovács mellett Kátainak is sült a keze. Maródi Ádám ezúttal nem kapta el a fonalat, így a hatodik minutumban Boros Tamás érkezett a pályára, aki rögtön megfogott egy ziccert. Elöl Illés Tamás látványos megoldásait lehetett kiemelni, a balszélső végül nyolc góllal zárta a meccset. Az első félidőben egyébként egyik gárda sem tudott nagyon meglógni, a legnagyobb különbség kettő találat volt a felek között. A szünetre 14–13 volt az állás. 

Több volt benne 

A második játékrészt 3-0-s rohammal indította a DEAC, így a kövesdi tréner a 35. percben időt kért. Egyre masszívabban védekeztünk, emellett Boros sem maradt adós a bravúrokkal, így kinyílt az olló. 24–17 után egy 6–0-s periódussal visszajött a meccsbe a Kövesd. A hajrában Pethő Ákos vette hátára a gárdánkat, irányítónk a góljai mellett egy kétperces büntetést is kiharcolt. Idegtépő hajrát láthattak a drukkerek, 26-25-nél Kiss Axel lezárhatta volna az összecsapást, ám Szilágyi túljárt az eszén, míg az ellentámadásból Szabó Dániel beállította a 26–26-os végeredményt. 

A tények: 

NB I/B 5. forduló 

DEAC-Mezőkövesdi KKFT 26–26 (14–13) 

DESOK, vezette: Barna Viktor Bálint, Kovács Bence. 

A DEAC összeállítása: Maródi, Boros – Hornyák, Mucza, Kiss R. 2, Bakó, Fülöp, Illés 8, Kathi 1, Kiss A. 1, Pethő 6, Kerezsi, Dobos, Tóth M. 2, István 6, Almásy. Vezetőedző: Mándi Norbert. 

Kiállítások: 8 ill. 12 perc. 

Hétméteresek: 2/0 ill. 2/2.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában