Sport

2023.10.06. 09:26

Sűrű hétvégéje lesz a DEAC csapatainak

A debreceni férfi röplabdások vasárnap kezdik a szezont.

Haon.hu

A cívisvárosi futballisták nagy rangadót játszanak

Forrás: Napló-archív

Nem indult jól az idény férfi kosarasaink számára, ugyanis a nyitányon hazai pályán szenvedtek vereséget az Oroszlánytól – írta az egyetem honlapja. 

Október 6-án, pénteken 18 órától lehet javítani, amikor is a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét vizitál az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban. – A Kecskemét egy nagyon kellemetlen ellenfél, az évek óta együtt játszó mag mellé jól erősített a nyáron. A felkészülés során már sikerült legyőznünk őket, de túl sokat ez nem jelent, egy teljesen más mérkőzésre számítok pénteken. Tudjuk, hogy gyorsítanunk kell a játékot, nem szabad, hogy az ő ritmusuk érvényesüljön, de szerintem a legfontosabb most az, hogy mentálisan rendben legyünk, és visszataláljunk a helyes útra. Biztosan nehéz meccs lesz, de ha a saját dolgainkat pontosítani tudjuk, a hozzáállásunk és a koncentrációnk pedig rendben lesz, akkor kijavíthatjuk a múlt heti botlást – nyilatkozta a DEAC fiatal bedobója, Neuwirth Bence

Vasárnap bemutatkoznak 

Megkezdi szereplését a férfi NB I. Extraliga alapszakaszában a DEAC. Röplabdázóink október 8-án, vasárnap 17 órakor a VIDUX-SZRSE együttesét fogadják a DESOK-ban. A szegedi együttes az előző szezonban az NB I-ben szerepelt, ahol a második helyen végzett. 

Hibátlanul várják 

Hibátlan mérleggel vezeti a női NB I-es futsaltabellát a DEAC együttese, a lányok az eddigi négy meccsüket megnyerték. Az 5. fordulóban hazai környezetben folytathatják a jó sorozatot: október 7-én, szombaton 17 órától a Budaörssel csapnak össze a DESOK-ban. – A budaörsiek kerete a nyáron eléggé meggyengült, ettől függetlenül nem becsüljük le őket, ám természetesen szeretnénk megszerezni a három pontot. A szezon előtt a Thelena Kupán már találkoztunk velük, akkor 3-0-ra diadalmaskodtunk. Az eddigi teljesítményünkkel elégedettek lehetünk, bár azt hozzá kell tenni, hogy mindegyik meccsnek esélyesként vághattunk neki. Külön érdemes azt kiemelni, hogy csupán egy gólt kaptunk – nyilatkozta a DEAC játékosa, Kopjári Liza. 

Rangadók következtek 

Ugyancsak hazai pályán folytatja szereplését a DEAC labdarúgócsapata az NB III Északkeleti csoportjában. A Dóczy utcai sportcampuson október 8-án, vasárnap 15 órától rangadót rendeznek, hiszen a listavezető és a szezonban még veretlen Putnok lesz a DEAC ellenfele a 10. fordulóban. A férfi kézilabda NB I/B küzdelmeiben is érdekelt lesz a hétévégén a Debreceni Egyetem csapata. A fekete-fehérek október 6-án, pénteken 18:30-kor a Budai Farkasok-Rév együttesével csapnak össze idegenben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában