DVSC Schaeffler

2023.10.10. 09:54

A válogatottak miatt foghíjasan készül a Loki

A DVSC Schaeffler összesen öt kézilabdása tölti nemzeti együttesével a következő napokat.

Haon.hu

Füzi-Tóvizi Petráék (jobbról második) már a válogatottal készülnek | Forrás: Czinege Melinda

Három ország négy válogatottjába öt DVSC Schaeffler-játékos kapott meghívót: Füzi-Tóvizi Petra és Vámos Petra a magyar felnőtt, Csernyánszki Liliána a magyar junior, Mariana Costa a portugáliai összetartáson készülő brazil, míg Jovovics Jovana az Eb-selejtezőkre készülő szerb válogatottal kezdte meg a hetet. Mivel Szilágyi Zoltán és Kudor Kitti vezeti a nyáron Európa-bajnokságot nyert magyar junior válogatottat, ezért meglehetősen foghíjas lesz a Loki kerete a következő napokban.

Mivel Magyarország társrendezőként, selejtező nélkül lehet ott a 2024-es női Európa-bajnokságon, így a kvalifikációs meccsek időpontjában a kontinenstorna másik két házigazdája, Ausztria és Svájc, valamint a címvédőként alanyi jogon Eb-szereplő Norvégia társaságában az EHF Európa Kupa néven jegyzett tornán szerepel. A már Debrecenben készülő magyar nemzeti együttes szerdán 19 órakor a Főnix Csarnokban játszik Norvégia ellen, majd október vasárnap 17 órakor Schwechaton, Ausztria lesz az ellenfél.

A Szilágyi-Kudor duó által irányított juniorválogatott Budaörsön készül a héten és a helyi elsőosztályú felnőttcsapattal játszik tesztmeccset. A Pán-Amerikai Játékokra készülő brazil válogatott, Mariana Costával a fedélzeten, Lisszabonban gyakorol a héten, s a Benfica csapatával játszanak edzőmeccset. Jovana Jovovics a szerb válogatott tagjaként játszik Európa-bajnoki selejtezőket. Szerdán Zrenjaninban Bulgáriát fogadja, majd vasárnap Törökország vendégeként lép pályára Ankarában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában