Jégkorong

2023.10.17. 10:25

Máris távozik három nyáron szerződtetett hokis a DEAC-tól

A Debreceni Egyetem jégkorongcsapata egy hátvéd érkezését is bejelentette.

Haon.hu

Többek között Raymond Brice debreceni pályafutása sem tartott sokáig | Forrás: Napló-archív

A DEAC vezetősége közös megegyezéssel szerződést bontott a két amerikai légióssal, Raymond Brice-szal és Nicholas Riverával, de távozik a fehérorosz Vlagyiszlav Barkovszkij is – számolt be róla a deac.hu. A három játékosnak a klub megköszönte a munkáját, további pályafutásukhoz pedig sok sikert kívánt.

Érkezik ugyanakkor egy finn hátvéd, Jesper-Juhani Ilvessuo, így a szlovén támadó, Gregor Koblar mellett újabb játékossal erősített a gárda. A 26 éves Jesper-Juhani Ilvessuo karrierje jelentős részét hazájában, Finnországban töltötte. Neve mégis ismerős lehet a jégkorongot kedvelők számára, hiszen az előző szezonban a DVTK Jegesmedvék játékosa volt, 36 meccsen 15 pontot szerzett. Ami az ezt megelőző pályafutását illeti, nevelőegyesületében, az Ilvesben az U20-as korosztályig küzdötte fel magát, a felnőttek között a LeKi kölcsönjátékosaként mutatkozhatott be 2018-ban a Mestis Ligában. 2018 és 2022 között a másodosztályú KOOVEE gárdájában szerepelt, innen igazolt Miskolcra 2022-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában