Labdarúgás

2023.10.08. 18:31

DVSC: győzelemmel felérő döntetlen az ősi rivális otthonában – fotókkal

Eseménydús és gólgazdag meccset hozott a Fradi és a Loki találkozója, melynek végén a debreceniek örülhettek jobban a megszerzett egy pontnak.

Molnár Szilárd

Vajda Botond szépített a Fradi ellen

Fotó: NS/Török Attila

Rangadót rendeztek a Goupama Arénában vasárnap, az ősi rivális Ferencváros otthonába látogatott a DVSC. A fővárosiak hetek óta jó formát mutatnak, csütörtökön épp 2–2-es döntetlent játszottak a Fiorentina vendégeként az EKL-ben, ellenben a Loki szekere döcög. Ez az az összecsapás, melyen mindkét fél maximálisan odateszi magát, ezúttal is egy jó iramú, változatos meccs volt kilátásban az OTP Bank Liga 9. fordulójában.

1943 óta 101-szer mérték össze erejüket a legfelső osztályban a felek, 48 ferencvárosi siker, 25 döntetlen, és 28 Loki-győzelem a mérleg.

Nem indult jól a derbi, Ferenczi rosszul ért hozzá a labdához a saját tizenhatosánál, a felpattanót Marquinhos fejelte be Megyeri felett a 16. másodpercben. A vezető találata után is nyomott az FTC, beletellett néhány percbe, mire a debreceniek rendezték a sorokat.

A szurkolók is tisztában vannak az ütközet presztízsértékével és fontosságával, ennek megfelelően sokan kilátogattak a stadionba, debreceni részről is szép számban kísérték el kedvenceiket, 12 793 néző tekintette meg a helyszínen a találkozót.

A 18. minutumban Abu Fani tűzte rá olyan 18 méterről, Megyerinek kellett vetődni, hogy elérje a jobb alsóba tartó labdát. A szöglet után Loncsar fejéről felpattant a labda, Megyeri rosszul öklözött, éppen Mmaee fejére, aki 10 méterről nagy erővel a léc alá bólintott.

A 26. percben Dzsudzsák ugratta ki Bárányt, aki ellentmondást nem tűrően indult meg Dibusz kapuja felé, végül Wingo érte utol a 16-osnál, és szerelni tudta. „Harcoljatok! Harcoljatok!” – harsant fel a vendégszektorból, mikor már csak tíz perc volt a szünetig. Nem sokon múlott, hogy szépítsen a feketében játszó DVSC: szabadrúgáshoz jutottak a cívisvárosiak, Dzsudzsák ívelte be a tizenhatoson belülre, Ferenczi visszatette, majd Bárány 4 méterről próbálkozhatott, Dibusz bravúrral mentett. 

Elkapta a fonalat a Loki, a meccs ezen időszakában többször is veszélyeztettek Szrdjan Blagojevics tanítványai. Az első félidő hosszabbításában Romancsuk szedett össze egy lecsorgó labdát a jobb oldalon, az alapvonal közeléből visszaemelte, ahonnan Domingues fejelte vissza Vajda Botondnak, aki 5 méterről bevágta, 2–1.

Egyenlített a DVSC!

Kettőt is cserélt a félidőben Blagojevics; Baranyai helyett Bévárdi folytatta, a gólszerző Vajda is lement, Szécsi állt be. Majdnem egyenlített a szünetet követően a Debrecen. Loncsar maradt szabadon a ferencvárosi tizenhatoson belül, a lövését Dibusz bravúrral hárította. Az 56. percen a másik oldalon foghatták a fejüket, Ben Romdan adott be jobbról, Kusnyír kis híján a saját kapujába passzolt, Megyeri hatalmasat védett. Kicsivel később újra megtornáztatták Megyerit, Botka tűzte rá.

A 64. percben egalizált a Loki! Labdát vesztett félpályánál a Ferencváros, Domingues kicselezte Cissét, majd 13 méterről rátűzte, a labda Dibuszról pattant a bal felsőbe. Nem sokkal rá Varga hibázott Megyeri kapuja előtt, ziccer volt. A 74. minutumban felpattant a Fradi-tábor, miután Zachariassen fejese utat talált magának a kapuba, de les miatt nem adták meg. A ráadásban Pesics előtt nyílt lehetőség, hogy megnyerje a meccset az övéinek, ám hét méterről csúnyán mellé fejelt.

A végén még Lisztest küldték el zuhanyozni, miután megkapta második sárgáját is. Az eredmény már nem változott, a DVSC nagyot küzdve egy pontot elhozott a címvédő otthonából. A bajnokság egy ideig szünetel, hiszen a magyar labdarúgóválogatottra két Európa-bajnoki selejtező vár. A keret tagjai hétfőn találkoznak a telki edzőközpontban, a csoportjában éllovas nemzeti csapat jövő szombaton a Puskás Arénában a rosszabb gólkülönbségével második Szerbiát fogadja, három nappal később pedig a nyeretlenül sereghajtó Litvánia vendégeként lép pályára.

A tények

OTP Bank Liga, 9. forduló
FTC–DVSC 2–2 (2–1)
Groupama Aréna, 12 793 néző. Vezette: Farkas Á.
FTC: Dibusz – Makreckis (Botka, 46.), S. Mmaee (Cissé, 46.), Ramirez, Wingo – Sigér, Abu Fani – Zachariassen (Owusu, 82.), Ben Romdhan (Pesic, 70.), Marquinhos (Lisztes, 70.) – Varga B. Vezetőedző: Dejan Stankovic.
DVSC: Megyeri – Baranyai (Bévárdi, 46.)), Kusnyir, Romanchuk, Ferenczi – Ojediran, Loncar – Vajda (Szécsi, 46.), Dzsudzsák (Tuboly, 90.), Domingues (Kyziridis, 81.) – Bárány (Majdevac, 72.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.
Gól: Marquinhos (1.), S Mmaee (19.), illetve Vajda (45+3.), Domingues (64.).
Sárga lap: Abu Fani (36.), S. Mmaee (37.), Wingo (52.), Pesic (86.), Lisztes (92, 94..), illetve Ojediran (11.), Bárány (57.), Romanchuk (78.), Bévárdi (85.).
Kiállítva: Lisztes (94.).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában