DVSC Schaeffler

2023.09.24. 07:30

Óriási feladat előtt a Loki kézisei

A német bajnok Bietigheim érkezik a Hódosba vasárnap délután, Füzi-Tóvizi Petra szerint bravúr kell a győzelemhez.

Haon.hu

Füzi-Tóvizi Petra | Forrás: Napló-archív

A Dunaújváros elleni hétközi bajnoki siker után vasárnap 14 órakor az SG BBM Bietigheim lesz a DVSC Schaeffler vendége a Bajnokok Ligájában. A két magyar játékossal felálló német bajnok legyőzéséhez szinte hibátlan teljesítményre lenne szükség – írja a klub honlapja. 

A Bietigheim szürke középcsapatból lett a német női kézilabda egyeduralkodója. A vasárnapi ellenfél a szezonban tétmeccsen még veretlen, négy hazai bajnokiját simán nyerte, emellett a BL-ben is két sikerrel kezdett. Különösen a múlt heti győzelem értékes, hiszen a Final Four-ra pályázó CSM Bukarest ellen szereztek két pontot hazai pályán. A Szikora Melindát és Faluvégi Dorottyát is foglalkoztató német elitcsapat már pénteken megérkezett Debrecenbe, s kétszer is edzett a Hódosban, érthetően remek hangulatban.

A debreceni lányok szerdán a DKKA ellen léptek pályára a bajnokságban, s Szilágyi Zoltán csapata könnyed sikerrel hangolt a Bajnokok Ligája rangadóra. – Lassan megszokjuk a szerda-szombat ritmust és könnyebbséget jelent, hogy ezen a héten nem kell utaznunk – fogalmazott a DVSC Schaeffler válogatott beállója, Füzi-Tóvizi Petra. – Jó volt egy hazai bajnokival hangolni a Bietigheim ellen, s bár akadtak hibáink, összességében jó teljesítményt nyújtottunk szerdán.

Persze tudjuk, hogy a vasárnapi mérkőzésen ennél több kell, a maximumot kell kitennünk a pályára a győzelemért. Kulcsfontosságúak lesznek az egy-egy elleni szituációk, pontosan kell kézilabdázunk, keményen védekeznünk. Tudjuk hogy nagyon sok jegy elfogyott elővételben, fontos lesz, hogy a lelátóról is kapjunk segítséget

– fogalmazott a játékos.

A vasárnap 14 órakor kezdődő Bajnokok Ligája csoportmérkőzést két szlovák játékvezető Andrej Budzak és Michal Zahradnik vezeti majd. A mérkőzés EHF ellenőre pedig a horvát Lidija Bojic-Cacic lesz.

Ahogy már korábban beszámoltunk róla, a mérkőzés előtt 13 óra 15 perctől a B-szektor mögötti részen lesz a DVSC Kézilabda Család Halhatatlanjainak nevét megörökítő dicsőségfal avatása, itt a szurkolók találkozhatnak a klub legendás egyéniségeivel. A meccs szünetében pedig a pályán köszöntik a DVSC egykori kézilabdázóit. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában