Jégkorong

2023.09.14. 18:10

Lassan kezd a srácok igazi énje is kirajzolódni a DEAC mestere szerint

Vaszjunyin Artyom, a hokisok vezetőedzője úgy látja, kezdenek előjönni azok a megoldások, melyeket a tréningeken is gyakoroltak.

Haon.hu

Vaszjunyin Artyom vezetőedző

Forrás: Napló-archív

Fotó: Czinege Melinda

Javában készül a 2023/24-es szezonra a DEAC Erste Ligás jégkorongcsapata. A srácok lejátszottak két edzőmérkőzést, de még három vár rájuk, legközelebb pénteken 17 órától a FEHA19 csapatával csapnak össze Székesfehérváron, az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. A klub honlapjának Vaszjunyin Artyom vezetőedző értékelte az alapozás eddigi részét.

A hátvédek a csatároknál valamivel jobban teljesítettek

– Jól érzem magam, mondhatnám egyre jobban, ahogyan a szezonkezdés közeledik. Augusztus elejétől kezdve naponta többször tréningezünk, lejátszottunk két edzőmérkőzést is. Ezekre nagy szükségünk volt és van, egyrészt azért, hogy igazán megismerjem a játékosokat. Vannak persze egyszerűbb esetek, hiszen együtt játszottam Hetényi Zolival, Hári Norbival és Molnár Dácival, míg Rétfalvival, Dobmayerrel és Mingazovval együtt dolgoztam, de Szeles Martin is régi ismerős. 

Másrészt gyakran előfordul, hogy váratlanul a felszínre tör valamilyen, addig rejtve maradt képesség, ami a jövőben egyénnek és csapatnak egyaránt nagyon fontos lehet. Az idei első ellenfelünkben jól képzett, kiváló csapatot ismeretünk meg, remek edzőpartnernek bizonyultak, nem véletlen, hogy a tavalyi szezonban bronzérmet szereztek a szlovák Extraligában. A Spisská Nová Ves ellen egyébként a végeredmény akár döntetlen is lehetett volna. Az első harmadot 2-1 arányban elvitték a hazaiak, a mi találatunkat Hári Norbi szerezte. A második harmadot lehozták döntetlenre a srácok, Arsambault góljára Mihalik András válaszolt.

A játékidő végéhez közeledve kimaradt egy ziccerünk, utána lehoztuk a kapust, az iglóiak pedig üres kapura beállították a végeredményt. A találkozón a hazaiak 58, a mieink 20 alkalommal célozták meg a kaput, ez is jelzi, hogy nem szolgáltunk rá jobb végeredményre. Kicsit döcögött a csapatjáték, de a befektetett munka és a magas energiaszint dicséretet érdemel, lassan kezd a srácok igazi énje is kirajzolódni. Sajnos, a mérkőzés első és második harmadában hét emberhátránnyal kellett megküzdeni és ez már túl sok volt a mieinknek. A kapunkban Hetényi Zoli – a kapott gólok ellenére – nagyszerűen hárított. A két tréningmeccs összesített benyomásai alapján a hátvédek a csatároknál valamivel jobban teljesítettek – ecsetelte a debreceniek mestere, aki sajnálta, hogy a betervezett két csehországi edzőmeccsüket nem tudták lejátszani, csak szeptember 5-én, a FEHA19 ellen léptek jégre. 

Valamilyen vírus támadta meg a srácokat

– A vezetést Csollák találatával a fehérvári együttes szerezte meg, a középső harmadban azonban Nick Rivera és Mihalik András góljaival fordítottunk. Ezen a meccsen nem játszottunk igazán jól, sok volt az egyéni hiba, viszont pozitívum, hogy kezdtek előjönni azok a megoldások, melyeket a tréningeken is gyakoroltunk. 

A fehérvári legénység erősebbnek mutatkozott a tavalyi önmagánál, biztos vagyok benne, hogy az idén több győzelmet fognak elkönyvelni. Sajnos az edzésmunkánk sem volt végig zökkenőmentes, az elmúlt héten betegség miatt sokan hiányoztak, úgy látszik, valamilyen vírus támadta meg a srácokat.

Ettől függetlenül mindenki – valamennyi játékos és stábtag – arra törekedett, hogy a sportszakmai munka a lehető leginkább zavartalan legyen, amiért nagy köszönet illeti őket – zárta Vaszjunyin Artyom.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában