Kosárlabda

2023.08.28. 16:39

Ezüstérem a Sallai József Emléktornán

Haon.hu

Forrás: DEAC Kosárlabda Akadémia

Harmadik alkalommal rendezték meg az NYKK és Sallai József családja által szervezett Sallai József Nemzetközi Fiú Utánpótlás Kosárlabda Emléktornát. Az eseményen a DEAC Kosárlabda Akadémia idén is részt vett, az U16/A csapat két győzelemmel a második helyen végzett.

A három napos megmérettetés célja idén is az volt, hogy játéklehetőséghez jussanak a fiatalok a szezon előtt, illetve a sportág népszerűsítése mellet a nemzetközi sportkapcsolatok erősítése. 

A torna évről évre történő megrendezésével Sallai József családja és a szervező Nyíregyházi Kosárlabda Klub méltó emléket szeretne állítani a nyíregyházi fiú utánpótlás kosárlabdázás megteremtőjének és legeredményesebb pedagógus-edzőjének Sallai Józsefnek.

A cívisvárosi kadett gárda közvetlenül a fővárosi edzőtábort követően szerepelt a nyírségi szomszédoknál, ahol a szlovák Prievidza ellen egy közel negyven pontos diadallal kezdték a megmérettetést. A folytatásban a szolnoki akadémistákat kis híján száz pontot elérve, szép játékkal győzték le, majd a döntőben végül a Budapesti Honvéddal szemben nagy küzdelem ellenére alulmaradtak, így ezüsttel a nyakukban utaztak haza Jávor Barna és Nagy Lajos tanítványai.

A hajdúságiak kiváló teljesítményét a szervezők különdíjjal is jutalmazták: a fehér-feketék legjobbjának Sándor Csanádot választották – számolt be az akadémia honlapja.

A torna résztvevői voltak:
- Bihorul LPS Oradea (Románia)
- MBA Prievidza (Szlovákia)
- Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémia
- DEAC Kosárlabda Akadémia
- Vasas Kosárlabda Akadémia
- Szolnoki Kosárlabda Akadémia
- Nyíregyházi Sportcentrum
- Nyíregyháza Kosárlabda Klub

Eredmények:
MBA Prievidza (SVK) – DEAC KA U16/A 54-90
DEAC KA U16/A – Szolnoki KA 98-80
Budapesti Honvéd KA – DEAC KA U16/A 102-65


DEAC KA U16/A kerete

Huszka, Debreczeni, Szabó, Fórián, Éles, Szűcs, Sándor, Szafkó, Gábor-Győri, Vadai, Orvos, Kedvek.  
Vezetőedző: Jávor Barna
Másodedző: Nagy Lajos

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában