Tenisz

2023.08.31. 15:00

Két szoboszlói teniszező is van a Davis Kupa-csapatban

Haon.hu

Fajta Péter is ott van a Davis Kupa keretben

Forrás: Napló-archív

Fotó: KISS ANNAMARIE

Jóval a jövő keddi nevezési határidő előtt, szerdán nyilvánosságra hozta Nagy Zoltán, a magyar Davis Kupa-csapat szövetségi kapitánya az együttes összeállítását: a szeptember 15-én és 16-án esedékes keszthelyi összecsapáson a HSE-ből Marozsán Fábiánra, és Fajta Péterre számít, mellettük Piros Zsomborra, Valkusz Mátéra, a válogatottban most debütáló Füle Mátyásra esett a választása. Fucsovics Márton ezúttal nem vállalja a játékot. 

A magyar válogatott az év elején Tatabányán 3–2-re kikapott a francia válogatottól a DK-selejtezőben, így osztályozót kell vívnia, a törökökkel mérkőzik majd meg Keszthelyen. Ha nyer, jövő februárban ismét selejtezőt játszhat a DK-döntőbe jutásért.

Mint ismert, Marozsán Fábián szerdán kiesett az US Openen a legjobb 64 között Mannarino ellen. Fajta Péter Szerbiában, az M15 Kursumlijska Banja 7 ITF-tornán szerepel, szerdán a szerb Drinic ellen nyert 6:3, 3:6, 7:6 (7:2)-re, ma pedig az olasz Fantini vár rá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában