Kézilabda

2023.07.15. 10:11

Vámos Petra nem akar a norvégok kritikájával foglalkozni

A DVSC irányítója szerint csapatuk valamennyi tagja feldobottan várja az új szezont. Hatalmas motivációt jelent, hogy a legjobbak között mérethetik meg magukat.

Haon.hu

Vámos Petra várja az új szezon kihívásait

Forrás: Napló-archív

Fotó: Czinege Melinda

Az Európai Kézilabda-szövetség döntése hatalmas vihart kavart, a norvég díjazottak tüntetőleg nem jelentek meg az év legjobb játékosait díjazó gálán, miután kiderült, a DVSC Schaeffler csapata részt vehet a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. Vámos Petra, a Debrecen irányítója nem hajlandó foglalkozni a norvég kritikákkal, a válogatott játékosa feldobottan várja az új szezont. Amint azt a magyarnemzet.hu-n írják, az ifi Eb-győztes irányító úgy véli, nem csak a Loki, a válogatott is profitálhat a csapata BL-szerepléséből.

– Elsősorban a közösségi médiában találkoztam a kritikus norvég véleményekkel, de nekünk nem szabad ezzel foglakoznunk. 

Mi örülünk az EHF döntésének, a csapatunk valamennyi tagja feldobottan várja az új szezont. Hatalmas motivációt jelent, hogy a legjobbak között mérethetjük meg magunkat.

Ugyanakkor tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, de fontosnak tartom, hogy nem csak mi, debreceni játékosok, a válogatott is profitálhat a Loki BL-szerepléséből – mondta Vámos Petra a válogatott győri összetartásán. 

A stabilitásra lehet építeni

A DVSC a Győrrel került egy csoportba, és legalább két csapatot kell megelőznie ahhoz, hogy továbbjusson a középdöntőbe. Vámosnak felvetettük, hogy az új edzővel készülő Ferencvárossal és a Győrrel szemben esély lehet a debreceni állandóság. Szilágyi Zoltán maradt a csapat edzője. – Ez nézőpont kérdése. Mindenesetre a stabilitásra lehet építenünk. A mag régóta együtt játszik, továbbra is az a célunk, hogy erős kohézió alakuljon ki a csapaton belül, és ez eredményekben is mutatkozzon meg. Majd kiderül, hogy ez mire lesz elég, a munkát biztosan nem fogjuk kispórolni a felkészülésből – tájékoztatott a Loki alapembere.

Vámos nagy lelkesedéssel vetette bele magát a munkába a válogatott összetartásán. Tisztában van azzal, miért hívta össze a keretet a klubfelkészülés előtt a szövetségi kapitány.

– Jó ötletnek tartom, hogy a válogatott az első, ahol találkozunk a nyári szünet után, és fontos az is, hogy a szakmai stáb komplex képet kapjon a játékosok állapotáról. Nem titok, hogy a válogatottnak kjulcsfontosságú lesz a következő vb. Erre nagyon alaposan fel kell készülni – nyilatkozta Vámos Petra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában