Kézilabda

2023.07.06. 16:14

A franciák legyőzésével kezdett a magyar válogatott

Forrás: MKSZ

A magyar női junior kézilabda-válogatott 30-29-re legyőzte Franciaországot a korosztályos Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, csütörtökön Mioveniben. A magyar szövetség honlapja szerint a győztes gólt kilenc másodperccel a vége előtt Kövér Luca dobta, akinek ez volt az egyetlen találata a meccsen. Simon Petra hét, Csíkos Luca és Csernyánszki Liliána hat-hat, Szabó Anna öt góllal, Zaj Klára 15 védéssel járult hozzá a sikerhez. Szilágyi Zoltán szövetségi edző csapata legközelebb pénteken 12 órakor lép pályára, amikor Szerbiával találkozik, majd vasárnap 16.30-tól Norvégia ellen zárja a csoportkört. A felsőházi középdöntőbe az első két helyezett jut. A romániai torna első 13 helyezettje kijut a jövő évi északmacedóniai U20-as világbajnokságra. 

A mieink következő mérkőzése pénteken 12 órától kezdődik, az ellenfél Szerbia lesz. A kontinensviadal mérkőzéseit az EHFTV-n lehet élőben követni, regisztrációt követően. A DVSC Schaefflert játékosként Csernyánszki Liliána képviseli, míg a csapatot Szilágyi Zoltán és segítője Kudor Kitti készítette fel a kontinenstornára, amelyen a piros-fehérek masszőre, Kazsimér Attila is segíti munkájukat. 
MTI

Női junior Európa-bajnokság, C-csoport, 1. forduló
Magyarország–Franciaország 30–29 (12–15)
Mioveni, játékvezetők: Duplii, Pobedrina (ukránok).
Magyarország: Imre, Zaj (kapusok), Csernyánszki 6 (4), Csíkos 6, Farkas 2, Gém 2, Kostyó, Kurucz, Kövér 1, Makó, Panyi, Papp, Simon 7, Szabó L., Szabó Anna 5, Varga 1. Edző: Szilágyi Zoltán.
Franciaország: Camara, Tignon 1 (kapusok), E. Borg 3, L. Borg 3, Colinot, Dabo, Dury 2, Errard 4, Golvet, Karamoko, Perret 6 (1), Pintat 6, Sidicina, Texier 3, Tuccella 1. Edző: Eric Baradat.
Kiállítások: 10, ill. 8 perc.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában