Labdarúgás

2023.07.17. 18:05

Magyar Kupa: összesorsolták a DEAC-ot és a Monostorpályit

Haon.hu

Forrás: deac.hu

Elkészült a labdarúgó MOL Magyar Kupa első fordulójának párosítása, a 2023-2024-es kupasorozat első körében ezúttal is az NB III.-as és alacsonyabb osztályú csapatok lépnek pályára, számolt be a deac.hu. A sorsolás előtt a résztvevő csapatokat az MLSZ Versenybizottsága a földrajzi elhelyezkedésük alapján négy csoportba rendezte (Észak-Kelet, Dél-Kelet, Észak-Nyugat, Dél-Nyugat), és az így kialakított csoportokból sorsolta össze egymással a csapatokat.

A DEAC az első fordulóban a Monostorpályi ellen lép pályára. A mérkőzést a tervek szerint augusztus 5-én rendezik Hosszúpályiban.

A MOL Magyar Kupa első és második fordulójában az OTP Bank Liga és a Merkantil Bank Liga együttesei még nem vesznek részt, így az első körben 136 csapat lesz érdekelt, a másodikban pedig 68.

A Monostorpályi az előző szezonban nagy fölénnyel nyerte a Hajdú-Bihar megyei I-es bajnokságot, a feljutást azonban nem sikerült kiharcolnia, bár ehhez nem sok hiányzott: az első mérkőzésen hazai pályán 2-1-re nyert a a Bereczky Bence által vezetett együttes, a visszavágón 2-0-ra kikapott, emlékeztet az egyetemi klub honlapja.

Az első körben további vármegyei csapatok is párra találtak: a Hajdúszoboszló a Nagyecsed, a Hajdúsámson a Balassagyarmat, a Balmazújváros a Tarpa, míg a Sárréti DSK a Dunaharaszti MTK ellen játszik majd idegenben, ugyancsak augusztus 5-én.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában