Labdarúgás

2023.07.23. 18:35

Megjósolták a DVSC-Alashkert párharcot, de gyanús, hogy nem úgy fog történni

Van ami szerint máig Herczeg András a Loki edzője.

Molnár Szilárd

Forrás: Molnár Péter

A ChatGP-n alapuló Skype Bing chatbotját – a Terminátor filmek után szabadon nekünk csak Skypenet – kérdeztük a csütörtöki Alashkert–DVSC UEFA Konferencia Liga-mérkőzés előtt arról, szerinte mi lesz a találkozó eredménye, illetve ki a párharc favoritja? Nos, az AI nagy lelkesedéssel vetette bele magát a témába, és rögtön ontotta magából az információt: „Az Alashkert-DVSC Európa Konferencia Liga párosításban a DVSC az örmény Alashkert ellenfele lesz, miután az örmények idegenben 6–1-re győzték le a montenegrói Arsenal Tivatot. Az első mérkőzést július 27-én rendezik a jereváni Urartu Stadionban, a visszavágót pedig augusztus 3-án Debrecenben.” –  válaszolta Skypenet, ami szerint a DVSC-nek jó esélye van a továbbjutásra, hiszen a magyar bajnoki bronzérmes csapat erős kerettel rendelkezik, és több tapasztalt játékossal is erősített az átigazolási időszakban. 

Itt azért egy pillanatra elgondolkodtunk, hogy vajon kikre gondolhatott: a 19 éves Vajda Botondra, netán a 23 esztendős Brandon Dominguesre?

 Kizárásos alapon maradt a 27 éves Joao Oliveira, aki valóban több ligában is gyűjtött már tapasztalatot.

Nem szabad lebecsülni

A Bing Chat szerint a piros-fehérek legismertebb neve Dzsudzsák Balázs, aki 10-es mezszámmal játszik a Loki színeiben. Ezt követően egy kissé meghökkentő dolog következett, ugyanis a chatbot úgy tudja, a DVSC edzője Herczeg András(!), aki így nyilatkozott a sorsolás után: „Nem ismerjük az ellenfelünket, de természetesen alaposan felkészülünk róluk. Bízom benne, hogy sikerül továbbjutnunk.”

Na most vagy az AI tud valamit, vagy egy párhuzamos dimenzióban még mindig a Loki valaha volt egyik legjobb edzője ül a Vasutas kispadján...

De folytassuk tovább: Skypenet figyelmeztetett, hogy az Alashkert együttesét nem szabad lebecsülni, hiszen az örmény pontvadászatban vezető helyen állnak – még el sem kezdődött az a bajnokság sem, de Herczeg András után kicsire már nem adunk –, és több gólerős játékossal is rendelkeznek. A legveszélyesebb talán Agdon, a brazil támadó, aki három gólt szerzett az Arsenal Tivat elleni visszavágón – ecsetelte. Az AI úgy látja, mindkét csapatnak megvan a maga esélye és motivációja a továbbjutásra – jutott a bizonyára sokakat megdöbbentő következtetésre.

A DVSC továbbjutását várja

Természetesen kihagyhatatlan volt a kérdés, vajon mi lesz az Alashkert-DVSC mérkőzés végeredménye?
Skypenet önkritikusan bevallotta, hogy ezt nem tudja megjósolni, hiszen a labdarúgás tele van meglepetésekkel, de ha tippelnie kellene, akkor azt mondaná, az első mérkőzésen 2–1-re nyer az Alashkert, a visszavágón pedig 3–0-ra a DVSC. 

Így összesítésben 3–2-vel(!) – ne kérdezzék, 2–1 és 3–0 után, hogy jön ki a 3–2... – jutna tovább a debreceni csapat. 

Ha mégis így lesz, boldogan fogunk nyilvánosan bocsánatot kérni a fejlesztőktől!

A fogadóirodák szerint

Megnéztük, hogy a fogadóirodák miként látják az első mérkőzés végkimenetelét. Eléggé egységes a kép, az oddsmesterek szerint idegenben is a DVSC az esélyes. Bódi Ádámék győzelme átlagban kétszeres pénzt érne, míg az örményeké háromszorost, a döntetlen pedig kicsivel utóbbinál is többet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában