F1

2023.07.06. 17:03

Keszthelyi Vivien és David Schumacher a 2023-as Magyar Nagydíjon

Az ismert autóversenyző páros fontos küldetéssel érkezik a Hungaroringre.

Keszthelyi Vivien és David Schumacher

Forrás: VRS Sport Group

Immár 38. alkalommal rajtol el a Forma–1-es Magyar Nagydíj mezőnye július 23-án. A tekintélyes múltú futam az autósport kedvelőinek körében mindig is nagy érdeklődésre tartott számot, izgalmakból és sztárokból pedig ebben az évben sem lesz hiány. Az idei futamnak ugyanakkor más szempontból is nagy jelentősége van – számolt be közleményében a VRS Sport Group.

A sűrű európai versenynaptár egyik legfontosabb futamán a Z generáció két jeles autóversenyzője, Keszthelyi Vivien és párja, David Schumacher is látogatást tesz. A két sportolót aligha kell bemutatni: Keszthelyi Vivien háromszoros túraautó bajnok, az Audi Sport racing academy tagjaként a magyar autósport történetének legeredményesebb F3-as pilótájaként tett szert széleskörű ismertségre. David Schumacher pedig, aki a formula autót idén a DTM és GTWC sorozatokban Mercedes AMG színekben versenyezve GT versenyautóra cserélte, a Schumacher-család legifjabb trónkövetelőjeként lett a rajongók egyik kedvence. A sportolók nem csupán az F1 csapathoz érkeznek a magyar versenyhétvégére, fontos küldetéssel és üzenetekkel fordulnak követőik és partnereik felé.

Keszthelyi Vivien az élen jár

A sebesség és csúcstechnológia, kiemelkedő sportteljesítmény, eufórikus hangulat - csak néhány dolog, ami évtizedek óta változatlan a királykategória történetében. Valódi esszenciájának megőrzése mellett ugyanakkor a száguldó cirkusz folyamatos megújulásának is köszönheti töretlen népszerűségét.  Az idei évtől  a Forma-1  az UNICEF partnereként segíti a világ legsebezhetőbb gyermekeit a minőségi oktatáshoz való hozzáférésben, támogatva a segélyszervezet világszerte végzett humanitárius erőfeszítéseit.  Az UNICEF tevékenységének fontos részét képezi azon gyermekek megsegítése is, akik természeti katasztrófák, például a közelmúlt törökországi, vagy szíriai földrengéseinek következtében jutottak nehéz helyzetbe.

A társadalmi felelősségvállalás nem csupán a sportág egészének zászlajára tűzött jelszó. A Z generáció térhódítása a motorsport világában az új tehetségek felemelkedésével párhuzamosan egyéni szinten is teret ad a felelősségteljesebb gondolkodásmód elterjedésének. A fiatal korosztály sztárjainak éppúgy helyt kell állniuk a versenypályán, mint legendás elődjeiknek, de feladatuk túlmutat a kiemelkedő sportteljesítményen: meg kell tanulniuk a hírnév és a megnövekedett médiaérdeklődés adta lehetőségeket a számukra fontos ügyek szolgálatába állítani.  

A debreceni születésű Keszthelyi Vivien e tekintetben is élen jár kortársai között. Évek óta támogatja a segélyszervezet munkáját, s az UNICEF bajnokaként lesz a házigazdája a július 23-án, a versenyfutamot követő esti rendezvényen záruló, Forma-1-es relikviákért zajló jótékonysági licitnek, melyre egy online felületen lehet majd ajánlatot tenni. A Pirelli által felajánlott Pirelli F1 P Zero abroncs érdekessége, hogy az időmérőt megnyerő Forma-1-es pilóta is ezt kapja a verseny kvalifikációja után, a Ferrari Trento F1® Podium Jeroboam (3l) pezsgővel pedig hagyományosan a verseny első három helyezettje ünnepel a futamot követően.

A díjakat Keszthelyi Vivien és Matteo Schiavo, a Pirelli Magyarország ügyvezetője adja majd át a legmagasabb ajánlatot tevő adományozónak. A licit teljes bevételét az UNICEF Magyarország javára ajánlják fel, hozzájárulva ezzel a világ legnehezebb körülmények közt élő gyermekeinek oktatásához.

Az autósport és a környezettudatosság kéz a kézben jár

A 2023-as Magyar Nagydíj hétvégéje kapcsán betekintést nyerhetünk abba, hogy mi vár ránk a következő években: a versenysport köztudottan a jövő karbonsemleges csúcstechnológiás fejlesztéseinek és kutatásainak bölcsője, de örömteli trend, hogy a hétköznapok során is egyre több a felelős gondolkodású nagyvállalat, akiknek köszönhetően az alternatív üzemanyagok, alternatív hajtással működő autók, töltőállomások kutatásába fektetett energia egy olyan közeli jövő képét ígéri, ahol az autósport és a környezettudatosság kéz a kézben járva okoz örömteli perceket minden sportszerető embernek. Az új generáció sztárjai számára pedig, ahogy Keszthelyi Vivien és David Schumacher példája is mutatja, nem csupán lehetőség, de morális kötelesség is, hogy követőik számára példát és irányt mutassanak a társadalmi felelősségvállalás tekintetében.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában