Debreceni VSC

2023.07.28. 15:23

Szrdjan Blagojevics: „Még csak a párharc felénél tartunk”

A szerb tréner elégedett volt csapatának első térmérkőzésén nyújtott teljesítményével, azonban sajnálja, hogy nem sikerült hatékonyabban kihasználni az adódó lehetőségeiket.

Bakos Attila

Szrdjan Blagojevics | Forrás: Napló-archív

A Debreceni VSC labdarúgócsapata 1–0-s előnyt szedett össze Örményországban az Alashkert elleni Európa Konferencia Liga-selejtező első mérkőzésén. A rendkívül melegben lejátszott találkozó 50. percében Stefan Loncsar jobb lábas lövésével szerzett vezetést a Loki, az eredmény pedig a lefújásig már nem változott.

Az összecsapást követően a DVSC vezetőedzője, Szrdjan Blagojevics sajtótájékoztatón mondta el a meglátásait. – Pontosan olyan nehéz volt a meccs, mint amilyenre számítottunk. Nekünk ez volt az első tétmérkőzésünk az idényben, ami soha sem könnyű.

Nagyon meleg volt a találkozó során és a pálya sem volt a legideálisabb. Ettől függetlenül jól kezdtünk, volt néhány ígéretes helyzetünk remek akciók végén, azonban valahogyan mégsem sikerült betalálnunk.

Még több lehetőségünk adódhatott volna, ha néhány utolsó passz pontosabb – vélekedett.

A szakember szerint együttese jól játszott nagyjából a hatvanadik percig. – Uraltuk az összecsapást, azt sajnálom, hogy nem használtuk ki megfelelően azokat a pillanatokat, amelyek ki kellett volna. Az utolsó 20 percben engedtük az Alashkertnek, hogy feljebb jöjjenek, ez talán a melegnek és annak is a számlájára írható, hogy ez volt az első tétmeccsünk, mindenesetre ez nem igazán tetszett – tette hozzá.

Szrdjan Blagojevics szerint szerencsés volt a Loki, hogy az előbb említett időszakban nem kapott gólt. – Ettől függetlenül

alapvetően elégedett vagyok az első találkozónkkal, de nem szabad elfelejtenünk, hogy a győzelemtől függetlenül csak az első fele zajlott le ennek a párharcnak. Hasonlóan nehéz feladatunk lesz Debrecenben is

– fogalmazott.

A szerb mester elmondta, hogy amint lehet visszanézik az örményországi meccset és kielemzik azt. Kiemelte, tudják, hogy miben kell fejlődniük, és hogy melyik az irány, amerre tovább kell haladniuk a következő napokban. Végül hozzátette, hogy nagyon várja a hazai visszavágót az Alashkert ellen.  

A mérkőzésről a Hajdú Online újságírói a H szektor 27. részében beszélgettek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában