Debreceni VSC

2023.07.28. 20:04

Újraélné az Ajax elleni 4–3-at Dzsudzsák Balázs – videóval

A Loki csapatkapitánya a PSV hivatalos youtube-csatornájával nosztalgiázott egy kicsit az ott töltött időkről.

Bakos Attila

Csakúgy mint Eindhovenben, Debrecenben is legendás futballista Dzsudzsák Balázs | Forrás: NS-archív

Sok magyar szurkoló számára lehet emlékezetes Dzsudzsák Balázs első gólja a PSV Eindhoven színeiben, vagy az Ajax ellen játszott szenzációs mérkőzése, amikor az ő vezérletével nyert 4–3-ra a csapata. Így vannak ezzel a holland sztárklubnál is, ahol még mindig közönségkedvenc a magyar válogatottsági rekorder.

Talán a sors akarta így, de a DVSC és a PSV labdarúgói ugyanakkor voltak Ausztriában edzőtáborozni, ráadásul ugyanabban a hotelben szálltak meg Windischgarstenben. Egy rövid felvételt már láthattunk is arról korábban, hogy a Loki csapatkapitánya meglátogatta az eindhoveni együttest egy tréning közben, a holland klub azonban pénteken délután egy jóval hosszabb videót is közzé tett Balázzsal. 

A DVSC középpályása elmondta, nagy öröm ismét látni a PSV azon stábtagjait és munkatársait, akik még mindig a klubnál vannak.

A klub youtube-csatornájának műsorvezetője sokatmondóan, csak a  „magyar legendaként” köszöntette őt, Dzsudzsák Balázs pedig többek között beszélt a Lokiba való visszatéréséről is. Arra kérdésre, hogy mi az egyetlen dolog, amit másképp csinálna a karrierje során azt válaszolta, hogy ha vissza mehetne az időben, akkor nem igazolna el a PSV-ből.

A nyírlugosi futballista elmondta, hogy amikor 10 év után visszatért Eindhovenbe, minden ugyanolyan ismerősnek tűnt, mint korábban. Ráadásul az emberek ennyi időt követően is felismerték, talán még jobban is, mint amikor ott futballozott. – Az alatt a 4-5 év alatt amit a csapatnál töltöttem, tényleg a második otthonommá vált a város – fogalmazott.

Ezt követően a riporter kérésére Dzsudzsák Balázs elmondta, hogy – nem meglepő módon – ha újra élhetne egy pillanatot, akkor a már említett PSV–Ajax 4–3-as mérkőzést választaná. A mérkőzés összefoglalóját alább megtekinthetik Méhes Gábor klasszikussá vált kommentálásában:

 

A Loki kapitánya végül megemlítette, hogy két olyan klub van az életében, amelyeket igazán a szívében hordoz és sajátjának érez, az pedig a Debreceni VSC és a PSV Eindhoven.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában