Kosárlabda

2023.07.19. 10:06

Az ötödik helyért játszhat a női csapat

Izgalmas véghajrá után mentek tovább Mezei Dóráék.

Molnár Szilárd

Forrás: Kiss Annamarie

Fotó: Kiss Annamarie

A Debreceni Egyetem női együttese a zágrábiak ellen folytatta a küzdelmeket a debreceni rendezésű 3x3-as Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság szerdai zárónapján. Nagy volt a tét, hiszen a győztes az ötödik helyért pattogtathatott majd délután.
Az elején fej fej mellett haladtak a csapatok, aztán hirtelen 8–3-ra léptek el a mieink. Feltámadtak a délszlávok, ezzel párhuzamosan hullámvölgybe került a magyar csapat, így a 8. percben már 12–11-et mutatott az eredményjelző. Mezei Dóra lendített együttesén, és hirtelen 16–12-re vezettek a magyarok. Mégis izgulni kellett az utolsó pillanatig, mert Petra Roncevic duplája után egy pontra feljöttek (18–17) a zágrábiak. Ám a végén helyén volt a lányok szíve, és 20–17-re behúzták a meccset.
A gárda így 16.50-től az ötödik helyért játszhat a madridi egyetem csapatával, amelytől a csoportkörben 18–4-re kaptak ki a lányok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában