Kosárlabda

2023.07.19. 18:18

A lányok hatodikak, a fiúk tizenkettedikek lettek a kosaras Eb-n

Mindkét debreceni alakulat dícséretet érdemel, mert a legjobb magyar csapat lett a tornán.

Molnár Szilárd

Forrás: Molnár Péter

Szerdán a helyosztókkal ért véget a cívisvárosi rendezésű 3x3-as Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság. 

A Debreceni Egyetem Gáspár Mátyás, Horváth Botond, Neuwirth Bence és Várbíró Gergő összetételű férfi együttese a dubrovniki egyetem csapata ellen lépett pályára az utolsó mérkőzésén.

A horvátok vezettek 3–1-re, de a Gáspár Mátyásék visszaküzdöttek magukat 7–6-ra. A játékidő felénél 10–10-et mutatott az eredményjelző, Neuwirth Bence büntetőjével már egy volt ide. Inkább változatos, mint színvonalas volt az összecsapás, a délszlávok újra visszavették a vezetést. Várbíró Gergő és Gáspár nem értették meg egymást egy akciónál, pedig szükség lett volna a jó befejezésre, mert 14–11-et mutatott a tábla, nem ide. Duplákra álltak át Horváth Botondék, de sajnos ez sem segített, 18–13-ra győztek a horvátok, így Erdei Ádám tanítványai tizenkettedikek lettek összesítésben.

A Debreceni Egyetem Mezei Dóra, Mondl Petra, Kovács Rebeka Anna, Baczuk Virág összetételű női együttese az ötödik hely megszerzésének reményében szállt csatába a madridi egyetem alakulatával szemben.

A két gárda a csoportkörben már összecsapott, akkor a hispánok nyertek 18–4-re. Most is jobban kezdtek a spanyol lányok, az ötödik percben 9–4 volt oda. Mezei Dóráék nem találták a dobótávokat, és bizony időnként a síp is néma maradt egy-egy madridi védekezés után… Vendégszempontból 12–4-nél jött az időkérés, mert látszott, komoly javulás kell a továbbiakban. Érkezett is egy magyar dupla, de volt válasza a dél-európaiaknak. Mezei Dóra kosara után 15–8-ra vezettek a fehér mezesek. Az utolsó két percre sajnos már nem maradtak izgalmak. Végül 17–8-ra nyertek a madridiak, így Vasas Orsolya együttese a hatodik helyen végzett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában