Atlétika

2023.07.29. 12:45

Fájdalmai ellenére is célba ért a debreceni futó

Kuszkó Lara elesett a maribori ifjúsági olimpiai fesztivál 2000 méteres akadályfutásán.

Haon.hu

Csütörtökön folytatódtak a XVII. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál atlétikai versenyei, mely napon a DSI Debrecen sportolója, Kuszkó Lara is rajthoz állt a klub beszámolója szerint.

Kuszkó Lara
Kuszkó Lara
Forrás: DSI Debrecen

Az eső elmosta a keddi előfutamokat, így a női 2000 méteres akadályfutás csütörtökön volt, ezen a versenynapon egyből a döntőt rendezték meg. Mind a 20 atléta rajthoz állhatott, a DSI Debrecen magyar bajnokával, Kuszkó Larával egyetemben.

Az időjárás ezúttal nem szólt közbe, a tervezett időpontban, 19.10-kor eldördült a startpisztoly. Suba László tanítványa a táv feléig a középmezőnyben futott, bár próbált ritmust váltani, nem sikerült fokoznia a tempót. Kissé görcsössé vált a mozgása, egyre nehezebben vette az akadályokat, az utolsóba bele is akadt a lába, ennek pedig esés lett a vége. Lara viszont felállt, nem törődött a fájdalmakkal, és befutott a célba, ideje viszont az említett okok miatt elmaradt egyéni legjobbjától, 08:17.35-nél megállítva az órát, a 19. helyen végzett.

Rajt után a középmezőnyben futottam nagyjából a táv feléig, de gyors volt a tempó, teljesen bezsibbadtam. Így eléggé nehéz lett a vége, nem sok erőm volt elugrani, néhány akadálynál meg is kellett állnom, az utolsónál pedig elestem. De nagy erőt adott a szurkolók biztatása, így sikerült teljesíteni a távot, aminek örülök

– elevenítette fel futását Kuszkó Lara.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában