Kosárlabda

2023.07.16. 20:40

Nagyot küzdöttek a debreceniek, nem sokon múlott a győzelem

Mindent beleadtak a cívisvárosi kosarasok, a meccset ugyan elveszítették, azonban a közönség szívét elnyerték.

Haon.hu

Nagyot küzdöttek a debreceni srácok

Fotó: KISS ANNAMARIE

Az osztrák University of Vienna együttese ellen játszotta le harmadik mérkőzését a 3x3-as Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokságon a Debreceni Egyetem férfi gárdája. Nem sok szabad helyet lehetett már látni vasárnap este a lelátókon, több százan voltak kíváncsiak a kosarasokra. 

Gáspár Mátyás adta meg az alaphangot, ám az osztrákok gyorsan egyenlítettek, majd a vezetést is átvették, 3–2. Ez követően is kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, ám 4–4 után ellépett a rivális, öt perc játékot követően 10–5-re ment a Vienna. 

Kicsit szétesett a magyarok játéka, nem jöttek be a helyzetek, pillanatokon belül 16–9-re módosult az állás. Nem hagyta azonban magát Erdei Ádám alakulata, hatalmasat küzdöttek a debreceni fiúk, bő három perc volt vissza, és 19–19 állt az eredményjelzőn. Két büntetődobást végezhetett el a rivális, Yann Grandperret keze nem remegett meg, 21–19-nél ért véget az összecsapás.

Gáspár Mátyásék mai mérlege egy győzelem és két vereség, a srácok hétfőn 9-től a Manisa Celal Bayar University, míg 16.50-től a Karlovac University of Applied Sciences ellen szállnak harcba. 

Az Eb-re a belépés díjtalan, a szurkolókat hatszáz fős lelátó várja az Egyetem téren.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában