Labdarúgás

2023.07.03. 11:24

Kialakult egy összetartó, jó szellemiségű, testvéri közösség

A DEAC bajnoki aranyérmes U14-es lánycsapatának edzője, Harcsa Csaba elégedetten tekintett vissza a 2022/23-as szezonra.

Harcsa Csaba nagyon elégedett a tanítványaival

Forrás: deac.hu

Majdnem tökéletes szezont tudhat maga mögött Harcsa Csaba együttese, mely gárda minden mutatóban kiemelkedett a mezőnyből. Nem csak a győzelmek, hanem a rúgott és kapott gólok számában is toronymagasan a legjobbak voltak az elmúlt bajnoki évben – olvasható a DEAC honlapján, amelynek nyilatkozott is a tréner.

Maximálisan elégedett

– Új helyszínen – a DEAC kötelékében – a régi csapattal és nagy lelkesedéssel vetettem bele magam nyáron a lányokkal együtt a munkába. Nagyon fegyelmezett, alázatos és szorgalmas társasággal dolgozhattam, mindenki elkötelezett volt a labdarúgás iránt. Tanítványaim mindazt, amit kértem tőlük, becsülettel elvégeztek, kialakult egy összetartó, jó szellemiségű, testvéri közösség. Hamar megtaláltuk a közös hangot, bátran kijelenthetem, kiváló a kapcsolatom a játékosokkal, akik nem csak az edzéseken, hanem az iskolában is maximálisan teljesítettek. 

A sikeres felkészülés után bizakodva vártuk a bajnoki rajtot. Jöttek is az eredmények, ez még motiváltabbá tette a lányokat, ősz közepére mindenki felvette a ritmust. A tabella második helyén zártuk az első kört, a téli felkészülés alatt pedig azon dolgoztunk, hogy tovább csiszolva játékunkat, megelőzzük riválisunkat az Egert. Ebben az időszakban három tornán is pályára léptünk, és mindhármat megnyertük. A folytatás szinte tökéletesen sikerült, veretlenül teljesítettük a tavaszi etapot, csak az utolsó fordulóban hullajtottunk két pontot az Egerrel szemben.

De ennek már nem volt jelentősége, hiszen a rangadó előtt bebiztosítottuk bajnoki címünket. A nyári szünet előtt adódott a kérdés, milyen elvárásokkal vágunk neki a következő, U16-os szezonnak. Elmondtam a lányoknak, még az út elején járunk, lesz feladat bőven, továbbra is keményen kell dolgoznunk az edzéseken. A bajnoki rajt előtt megfogalmazunk egy célt, hiszen e nélkül nincs fejlődés. Nagyon büszke vagyok tanítványaimra, az elért eredményre, maximálisan elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Köszönöm a lányok egész éves, példaértékű munkáját, a szülők támogatását, mindenkinek jó pihenést kívánok – fogalmazott évértékelőjében Harcsa Csaba.

A DEAC U14-es lánycsapata 20-1-1-es mérleggel, 136-10-es gólkülönbséggel, 61 pontot gyűjtve az első helyen zárta a bajnokságot. Legeredményesebb játékos Faggyas Jázmin, aki 36 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját és végzett a bajnoki góllövő lista 3. helyén.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában